Єдиний в Україні фермер робить сиров’ялену баранину – аналог хамона
Делікатес виготовляють в Коломиї
Василь Стефурак – голова ГО «Асоціація вівчарів», переможець бізнесово-розважального реаліті «Громада на мільйон» в рідному краї Коломиї, досягає великих успіхів селекціонуючи овець, пише agronews.ua.
Він єдиний в Україні, хто робить сиров’ялену баранину – аналог свинячого хамона. Фермер поділився секретами приготування хамону.
На приготування сиров’яленої баранини потрібно 3 місяці, додаючи тільки натуральні інгрідієнти.
– Власне, самим рецептом зі мною люб’язно поділився австрійський фермер під час навчання в Австрії. Це фамільний рецепт, якому сотні років. Відкрию деякий секрет, на приготування сиров’яленої баранини потрібно 3 місяці, додаючи тільки натуральні інгрідієнти. Пару сотень років тому хімії не було. І мої вівці харчуються тільки травою, отже мій аналог хамона відповідає старовинному австрійському рецепту. Зараз я розпочинаю роботу з молоком та сиром, а до цього займався тільки м’ясо, – розповів пан Василь.