Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Жителі села на Волині не дозволили таборуватися прочанам Московського патріархату (Фото, відео)

Паломники заночували в лісосмузі.

Фото ІА «Волинські новини».

Жителі села на Волині не дозволили таборуватися прочанам Московського патріархату (Фото, відео)

Учасники хресної ходи хотіли заночувати біля школи

Жителі села Козлів Локачинського району не дозволили в їхньому селі таборуватися учасникам хресної ходи, які хотіли заночувати біля школи. На переконання селян, прочани порушували карантинні вимоги. Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Учасники хресної ходи, які 29 липня вирушили з Ковеля до Почаєва, по обіді дійшли до села Козлів, де планували зупинитися на ночівлю.

«Це якесь свавілля та анархія! Їх було близько 200, усі без масок, повно людей, ніхто ніякої дистанції не дотримувався. Просто порушення карантину на порушенні, – розповідають місцеві жителі, які долучилися до протесту. – Звісно, це обурило місцевих жителів, які вийшли на протест. Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали «Слава Богу», а вони відповідали «Навіки слава»!» А потім ми кажемо їм «Слава Україні», у відповідь – тиша…

«Ми кажемо їм «Слава Україні», у відповідь – тиша…»

Мешканці Козлова обурюються: «То як це називається?! Нас, людей біля 30, ми не дозволили цьому «беспрєдєлу» творитися в нашій громаді й попросили їх не зупинятися тут. Тож вони пішли далі, в Горохівський район. Як нам стало згодом відомо, то дорогою інші громади теж відмовлялися їх приймати. Тому зупинилися в лісосмузі», – розповіли місцеві жителі Ігор та Богдан.

Чоловіки кажуть, що просили поліцейських вплинути на ситуацію, але безрезультатно.

«Вони їх супроводжують, ми кажемо, що так не може бути, карантин, правила одні для всіх, а поліцейські нам: «Значить, у них є дозвіл, якщо вони так себе поводять», – розповіли місцеві жителі, які долучилися до протесту.

Telegram Channel