Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Рівному триває базарна війна

Дві третини рівнян підтримують обмеження торгівлі на проїжджих частинах і тротуарах навколо центрального продуктового ринку.

Фото прес-служби Рівненської міської ради.

У Рівному триває базарна війна

Попри заборону і далі торгують на вулиці бідя центрального продовольчого ринку,

У Рівному не стихає скандал навколо вуличної торгівлі біля центральнонго продовольчого ринку. Попри заборону торгувати там, люди зранку розкладають намети і продають свій товар. Міський голова Володимир Хомко про цю ситуацію знає і вже віддав розпорядження керівництву місьвідділу Національної поліції припинити незаконну діяльність.

– Якщо Патрульна поліція не справиться, буду звертатися до Президента України Володимира Зеленського і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щоб прислали сюди Національну гвардію, – говорить Володимир Хомко. – На жаль, у нас немає своїх збройних сил у місті. Тому сподіваюся, що Київ допоможе нам навести там порядок.

Реклама Google
 

Мер не виключає там цілодобового чергування.

Нагадаємо, торговці з вулиць Базарної і Шевченка неодноразово пікетували міську раду з вимогою дозволити їм працювати.

Міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила торгівлю на ринках Рівного ще напочатку травня. Однак це рішення не стосується ярмарку на вулиці Тараса Шевченка і стихійної торгівлі навколо центрального продуктового ринку.  

До речі, міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила торгівлю на ринках Рівного ще напочатку травня. Однак це рішення не стосується ярмарку на вулиці Тараса Шевченка і стихійної торгівлі навколо центрального продуктового ринку. Це спричинило уже кілька мітингів під приміщенням міськради, учасники яких вимагали дати їм дозвіл працювати.

Міський голова Володимир Хомко щоразу запевняв, що зробить так, як захоче більшість рівнян. Відтак замовив соціологічне дослідження. Ключовим питанням було: чи підтримують рівняни обмеження торгівлі на проїжджих частинах і тротуарах навколо центрального продуктового ринку, а саме на вулицях: Базарній, Тараса Шевченка, Пересопницькій, Полуботка?

64 відсотки опитаних підтримали це рішення міської влади, 33 відсотки висловилися проти.

Торговці з такими результатами соціологічного дослідження не погоджуються і заявляють, що їх керівництво міста залишає без роботи і позбавляє умов для існування їх сімей.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel