Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинський історик видасть книгу про «Поліську Січ»

Автор просить підтримати друк книги пожертвами.

Фото з фейсбук-сторінки Ігоря Ольховського.

Волинський історик видасть книгу про «Поліську Січ»

Гарна новина для тих хто цікавиться історією унікального національно-визвольного руху українців - УПА «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця

Готується до друку нове дослідження Івана Ольховського «Бульбівці», в якому автор зібрав інформацію про 1100 осіб причетних до УПА «Поліська Січ». За словами історика, «деякі усього з одного речення, вишкрябані з «палімпсестів». Адже жорстока доба змушувала людей мовчати про свої ідейні уподобання, усіляко маскувати їх і відходити з цього світу невідомими борцями за Україну. Дехто під тиском обставин змінив свою позицію і залишився відомим як представник іншої течії національно-визвольного руху».

Фактично книга руйнує міфи ідеологічно заангажованих істориків, які компілюючи історичні факти і маніпулюючи їх інтерпретацією, нав'язували думку, що «бульбівський» рух був нечисленним, всього в «декілька сотень» осіб. Таким чином намагалися витиснути згадки про УПА «Поліська Січ» і її засновника Тараса Бульбу-Боровця. А головне, ідеологічно заангажовані пост-радянські історики намагалися сховати правду, що саме з цієї формації почалося створення УПА Тарасом Бульбою-Боровцем в роки Другої світової війни, ще в червні 1941 року, що підтверджено архівними документами, на різницю від інших міфічних (легендованих) дат, таких як 14 жовтня 1942 року.

Фактично книга руйнує міфи ідеологічно заангажованих істориків, які компілюючи історичні факти і маніпулюючи їх інтерпретацією, нав'язували думку, що «бульбівський» рух був нечисленним, всього в «декілька сотень» осіб.

«Окрім того, це моя спроба відвертої розмови про людей з державним мисленням (зокрема, про ознаки людини-державника), яких ми за 30 років незалежної України так і не побачили біля її керма й невідомо, коли побачимо. Про позицію державників у будівництві збройних сил, їхній погляд на партизанську тактику під час війни, їхнє ставлення до національних меншин, до життя кожного громадянина, що, гадаю, вкрай важливо для суспільної єдності, добробуту і процвітання», - зазначає Ігор Ольховський.

Історичну працю можна замовити перерахувавши кошти на картку ПриватБанку 4149 4991 3416 4704 Івана Ольховського. Книга вийде з друку за півтора місяця і автор її перешле замовнику. Передплата важлива, щоб збільшити тираж книги, і відтак знизити ціну одного її примірника. За деталями можна звернутися до автора, перейшовши на його сторінку у фейсбуці. «Жертводавці одержать книгу від мене особисто або поштою. Книга надійде і до тих, хто допомагав у проведенні моїх дослідницьких експедицій, а також фінансував попередні проекти», - обіцяє історик.

Джерело: Поліська Січ
Telegram Channel