Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У селі на Волині почали ремонтувати дорогу і… кинули

Отак відремонтували 400 метрів дороги, а треба ще кілометр

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

У селі на Волині почали ремонтувати дорогу і… кинули

Бракує 15 тонн асфальту

Марія і Микола Ковальчуки зі села Широке на Горохівщині добре ім’я своєї сім’ї з дня в день примножують хорошими справами. Микола  Михайлович засіває зернинами знань  життєві стежечки наймолодших широченських школярів і ниву.  Він, учитель-улюбленець діточок із 27-річним досвідом роботи і вроджений хлібороб,  не відмовляє односельчанам ні в техніці, ні в добрій пораді господаря.  

Пані Марія – теж унікальна жінка. Вона - керівник ФГ «КВМ-«Агро», що спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарських культур та виробництві молока;   господиня, яка  дбає про дім і родину, сад, город, сама доїть 10 корів і разом із чоловіком Миколою і сином Валентином приймає рішення про посівні й зажинки на 100 гектарах власних та орендованих земельних паїв.  Цю сім’ю Горохівщина знає безвідмовною добричинницею, якщо йдеться про допомогу на храм чи воїнам АТО і ООС, потреби лікарень…

Марія Ковальчук сподівається на слово обласних чиновників, які пообіцяли допомогти.
Марія Ковальчук сподівається на слово обласних чиновників, які пообіцяли допомогти.

 Щодня  Марія Василівна втигає переробити гори великої й малої сільської роботи, у неділю – співати в Свято-Покровському хорі с. Широке й при цьому завжди бачиться жіночною й елегантною. Знаючи таку диво-невтомність односельчанки,  ініціативність, коли йдеться про відстоювання інтересів громади чи організацію сільських свят,  селяни обрали її депутаткою Мар’янівської об’єднаної територіальної громади.

Марія Василівна дуже цінує цю довіру односельчан і виправдовує її.  У рідному Широкому депутатську діяльність ще восени розпочала зверненням до колег у селищній раді про ремонт ділянки дороги обласного значення, з якої починається це село. На фоні добротних осель широченських господарів колишня асфальтівка бачилася убогою від суцільних ям, ямок і ямищ.  Папір долежав до нинішнього літа, отож Марія Ковальчук вирішила їхати з ним до обласних чиновників.

Звернення, як і належить, прийняли й зареєстрували, а через місяць, зі слів Марії Ковальчук, 400 метрів горе-дороги «залатали», ще майже триста  засипали шістьма  вантажівками відсіву.

В облдержадміністрацію ініціаторка звернулася разом із головою Мар’янівської ОТГ Олегом Басаликом. Звернення, як і належить, прийняли й зареєстрували, а через місяць, зі слів Марії Ковальчук, 400 метрів горе-дороги «залатали», ще майже триста  засипали шістьма  вантажівками відсіву.

Широченці, надіслали світлину, як працюють  дорожники з МП «Шлях». Казали, що їхня бригада з Луцька, витримуючи правильну технологію, вирізає під якісні латки більші площі. Сподівалися, що так відремонтують ділянку дороги протяжністю 1 кілометр 400 метрів, про що депутатка просила в зверненні, але через кілька днів робота чомусь зупинилася.

Причину  Марія Ковальчук у Луцьку дізнавалася в заступника директора з експлуатаційного утримання автомобільних доріг облдержадміністрації Олександра Цьомаха. Як з’ясувала, ремонтні роботи було проведено в межах коштів експлуатаційного утримання, виділених на Горохівський район. Щоб закінчити розпочате, за попередніми підрахунками, потрібно ще приблизно 15 тонн асфальту. Пан  Олександр пообіцяв сприяти в пошуках грошей на нього. Пані Марія з односельчанами вірять, що посадовець слова свого дотримає.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel