Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ляшко пояснив, чому Луцьк – у червоній зоні, а Київ і Львів – ні (Карта)

Фото зі сторінки МОЗ у Facebook.

Ляшко пояснив, чому Луцьк – у червоній зоні, а Київ і Львів – ні (Карта)

Київ потрапив у «зелену» зону епідемічної небезпеки, тому що його показники не перевищували прийняті норми 5 днів поспіль

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України  Віктор Ляшко на брифінгу 1 серпня, пише «Українська правда».

Зелена, жовта, помаранчева чи червона зони визначаються за чотирма національними показниками, які обраховуються за 5 днів поспіль. 

Журналісти запитали, чому більшість України 31 липня віднесли до «зеленої» зони – тобто найбільш безпечної щодо поширення COVID-10, і навіть Київ, хоча столиця останнім часом – у лідерах за приростом нових хворих, як і Львівська область.

Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення. Мапа ЦГЗ.
Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення. Мапа ЦГЗ.

 Ляшко відповів, що зелена, жовта, помаранчева чи червона зони визначаються за чотирма національними показниками, які обраховуються за 5 днів поспіль.

Реклама Google
 

«Тому Київ сьогодні – у зеленій зоні, бо немає перевищення 5 днів поспіль», – сказав Ляшко.

Нагадаємо: Львів і три райони Львівської області – у «помаранчевій» зоні, а Київ – у «зеленій», хоча вони є лідерами за приростом нових хворих на коронавірусну хворобу останнього місяця.

За останню добу на Волині зареєстровано 45 нових випадків захворювання на COVID-19. Загалом, станом на 1 серпня в області зареєстровано 3828 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужала 2791 особа. 84 випадки хвороби завершилися летально.

Telegram Channel