Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Міністр охорони здоров'я пов'язує  відмову луцької влади від жорсткого карантину з виборами

Чиновник пов'язує дії місцевої влади з політикою.

Фото Вістей Рівненщини.

Міністр охорони здоров'я пов'язує відмову луцької влади від жорсткого карантину з виборами

Луцькрада та облрада заявили, що не підтримують рішення МОЗ про поділ регіону на зони щодо карантину

Під час робочого візиту до Рівного очільник МОЗ України прокоментував заяви луцьких чиновників, які виступили проти посилення карантину в обласному центрі. Про це інформує Суспільне.

Зі слів Максима Степанова, на рішення місцевих урядників вплинула політика.

«Нема людського фактора. Є суто цифри, які відображають динаміку в тому чи іншому регіоні. От ніхто не буде створювати, вибачте, Чорнобиль, коли від нас приховували, що відбувається. Ми чесно говоримо, яка є ситуація в тому чи іншому регіоні. В Міністерстві охорони здоров’я немає навіть натяку на політику. Пріоритет – здоров’я і безпека українців», – говорить міністр. Зі слів Максима Степанова, на рішення місцевих урядників вплинула політика.

Степанов додав: у МОЗ знають, що в регіонах, які потрапили до «червоної» та «помаранчевої» зон, люди будуть проти посилення карантинних заходів. Влада, на думку очільника МОЗ, особливо напередодні виборів, буде дотримуватися такої ж думки. Така позиція, вважає міністр – хибна, бо це стосується життя та здоров'я людей.

Очільник міністерства каже, що моніторинг і порівняння, куди рухається кожна область, відбувається щотижня. Якщо у якомусь районі зростання кількості хворих відбувається упродовж п'яти та більше днів – це означає тенденцію і щодо цієї території будуть приймати відповідні рішення, – пояснив Степанов.

Урядовець додав, що державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій засідатиме щоп'ятниці. Напередодні, 31 липня, нагадаємо, ця комісія прийняла рішення і поділила Україну на кольорові зони за небезпекою поширення коронавірусу. Нагадаємо, Луцькрада та облрада вже заявили, що не підтримують рішення МОЗ про поділ регіону на зони. Зокрема у Луцьку, продовжать працювати дошкільні заклади та громадський транспорт.

31 липня державна комісія з ТЕБ та НС віднесла Луцьк до «червоної» епідеміологічної зони. З 3 серпня Луцькрада мала б зачинити ДНЗ, ресторани і припинити рух громадського транспорту. два волинські райони опинилися у «помаранчевій» зоні, ще п'ять у «жовтій».

Telegram Channel