Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Космічне таксі Crew Dragon із астронавтами повернулося на Землю (Відео)

Про астронавтів Дуглас Герлі та Роберта Бенкен цього року говорить увесь світ.

Фото ввс.com.

Космічне таксі Crew Dragon із астронавтами повернулося на Землю (Відео)

Наступна екскурсія – на Місяць

Космічний корабель компанії SpaceX Crew Dragon успішно приводнився у Мексиканській затоці у штаті  Флорида в неділю о 21:48 за київським часом.

На його борту були астронавти Дуглас Герлі та Роберт Бенкен.

У NASA зазначили, що це перше приводнення з екіпажем на борту за 45 років.

Вночі 2 серпня Crew Dragon відстикувався від Міжнародної космічної станції.

У NASA зазначили, що це перше приводнення з екіпажем на борту за 45 років.

Як відомо, 30 травня компанія SpaceX Ілона Маска у співробітництві з NASA відправила в космос двох американських астронавтів на кораблі Crew Dragon. На борт МКС екіпаж корабля потрапив вже 31 травня о 10:29 a.m. EDT (17:29 за київським часом).

Старт ракети особливий тим, що вперше політ відбувся на космічному кораблі приватної компанії. Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійшлось NASA в 50 мільйонів доларів. «Рос космос» бере за цю послугу майже вдвічі більше – 90 мільйонів доларів.

Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійшлось NASA в 50 мільйонів доларів. «Рос космос» бере за цю послугу майже вдвічі більше – 90 мільйонів доларів.

За ці місяці, проведені в космосі, чоловіки стали справжніми друзями. Фото ввс.com.
За ці місяці, проведені в космосі, чоловіки стали справжніми друзями. Фото ввс.com.

 В Американському космічному агентстві кажуть, що успішний політ корабля Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію вселяє оптимізм щодо наступного важливого кроку для НАСА – це подорож і робота на Місяці. «Сьогодні була велика перемога, але це лише початок. Програма «Артеміда» націлена на те, щоб людина повернулася на Місяць. Ми плануємо полетіти на Місяць і залишитись там. Ми збираємось навчитися, як жити і працювати там протягом тривалого часу», – заявив адміністратор НАСА Джим Брайденстайн.

Як інформує «Українська правда», програма «Артеміда» передбачає, що НАСА до 2024 року висадить на Місяць спершу жінку, а потім чоловіка. За допомогою інноваційних технологій вони планують провести більше досліджень місячної поверхні, ніж будь-коли раніше.

Telegram Channel