Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Луцькрада звернулася до Зеленського з проханням виключити місто з «червоної» зони

Депутати кажуть: місто економічно не готове до посилення карантину.

Фото Луцької міської ради.

Луцькрада звернулася до Зеленського з проханням виключити місто з «червоної» зони

Під час позачергового засідання сесії депутати Луцької міської ради звернулися до президента з проханням скасувати рішення Державної комісії ТЕБ та НС про віднесення Луцька до «червоної» епідеміологічної зони

За звернення до Зеленського та Верховної Ради проголосувало 28, з 42 луцьких депутатів, пише Суспільне.Волинь.

Також обранці надішлють лист до державної комісії ТЕБ та НС, щодо незаконності її рішення. «Воно необґрунтоване, незрозуміло звідки взяті цифри», - каже депутат Микола Федік.

Депутати кажуть: місто економічно не готове до посилення карантину. Через протиепідемічні заходи в Україні, бюджет недоотримав 140 мільйонів гривень.

Депутати кажуть: місто економічно не готове до посилення карантину.

26 обранців підтримали рішення не посилювати карантинні заходи в Луцьку та звернулися до поліції з проханням, утриматися від притягнення суб’єктів господарюванням до штрафів за порушення карантину.

Під час сесії обранці також обговорили проєкт рішення про юридичну підтримку луцьких підприємців, перевізників та суб'єктів господарювання. Якщо поліція їх оштрафує за роботу під час карантину, Луцькрада обіцяє надати юридичний супровід.

Що відомо

31 липня державна комісія з ТЕБ та НС віднесла Луцьк до «червоної» епідеміологічної зони. З 3 серпня Луцькрада мала б зачинити ДНЗ, ресторани і припинити рух громадського транспорту. Два волинські райони опинилися у «помаранчевій» зоні, ще п'ять у «жовтій».

Луцькрада та облрада виступили проти рішення Державної комісії.

На рішення комісії вже відреагувала Укрзалізниця. З 3-го серпня з у зв’язку із посиленням карантину тимчасово скасовуються зупинки поїздів далекого сполучення у Луцьку та Тернополі, який теж потрапив до «червоної» зони.

Станом на ранок 3 серпня частина луцьких перевізників не вийшли у рейс. Зі 135 маршруток не виїхали 70. Ті автобуси, які курсують переповнені.

Telegram Channel