Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Мільйонер зі США Марк Паславський загинув в Іловайську, захищаючи Україну

Марк Паславський - американець українського походження, воював в батальйоні «Донбас» під позивним Франко.

Фото зі сторінки Фейсбук Геннадія Лінкова.

Мільйонер зі США Марк Паславський загинув в Іловайську, захищаючи Україну

Нещодавно були виявлені унікальні кадри з євромайдану, на яких зображений громадянин США Марк Паславський, який з шиною і щитом брав участь в рядах «Небесної сотні» на Інститутській 20 лютого 2014 року

Пізніше, він пішов добровольцем воювати за Україну на Донбасі. Патріот України, Герой, Марк Пославский загинув в серпні 2014 року в Іловайську, йдеться на сторінці Фейсбук Gennadij Linkov.

Громадянин США Марк Паславський, мільйонер, власник великого бізнесу 20 лютого 2014 го з шиною і щитом брав участь в штурмі «Небесної сотні» на Інститутській. Марко служив в американській армії, командував ротою в знаменитому 75-му полку рейнджерів Сил спеціальних операцій США.

Марк Паславський - американець українського походження, з початком російської агресії добровольцем вступив в Національну гвардію, в квітні 2014 року прийняв українське громадянство, воював в батальйоні «Донбас» під позивним Франко.

Марк Паславський - американець українського походження, з початком російської агресії добровольцем вступив в Національну гвардію, в квітні 2014 року прийняв українське громадянство, воював в батальйоні «Донбас» під позивним Франко.

Про те, що Марк був на Майдані, зокрема в день розстрілу 20 лютого було відомо і раніше, але вперше знайшлися фото. 19 серпня 2014 р. Франко загинув в Іловайську від осколків гранати, прикриваючи відхід наших військових на мосту.

Незважаючи на своє офіцерське звання, в батальйон «Донбас» Марк прийшов в званні рядового. Його побратим Лев згадує:

«Так це правда. Він сам так захотів. Не хотів виділятися. Але не виділятися таким людям, як Франко, складно. Він був дуже колоритною фігурою в нашому батальйоні. По-перше, йому було 55 років. По-друге, іноземець за своєю суттю, хоч і з українським паспортом. Ви знаєте, як він смачно міг матюкатися українською мовою! Ну, так ось, Марк говорив мені не раз, що він хоче бути звичайним солдатом. Якщо він хотів когось похвалити, завжди говорив: «Ти справжній солдат!».

Після кожного бою Марк збирав так званий брифінг. Каже, що у них в Америці так прийнято. Бійці завжди уважно прислухалися до порад Марка. Він не просто розбирав бій до найдрібніших подробиць - він його аналізував. Чому в такий-то ситуації боєць загинув? Чому не вдалося з першого разу звільнити будь-якої населений пункт? Все знав, аж до того, скільки треба брати з собою в бій ріжків автомата, щоб і вистачило, і було не важко пересуватися. А потім, після брифінгу, він всіх пригощав ірисками. Знаєте, Марк дуже любив солодке і любив пригощати всіх цукерками.

Він збирався у відпустку. Казав: «Звільнимо Іловайськ по-швидкому і - додому, в Штати, на місяць! Так давно маму не бачив ». Коли мене відправляли в Іловайськ, я вже знав, що Марка більше немає. Вони ховалися в школі, потрапили в оточення. Стріляли по ним з усіх боків. Марк отримав три кулі в спину. Кажуть, перед смертю він сказав: «Я мріяв стати справжнім українцем. Сподіваюся, я ним став. Так боляче і так не хочеться вмирати! » Упевнений, був би вертоліт, щоб його відразу ж переправити в лікарню, Марка можна було врятувати », - розповів його побратим Лев.

Telegram Channel