Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Майже пів сотні затримань: луцькі нацгвардійці рік самостійно патрулюють вулиці

Центральний парк імені Лесі Українки часто патрулює - Іван Бойко разом з собакою на прізвисько Адель.

Фото Суспільне.Волинь.

Майже пів сотні затримань: луцькі нацгвардійці рік самостійно патрулюють вулиці

Луцьк майже щодня патрулює понад 30 військовослужбовців. Це - сім піших нарядів, які стежать за порядком з 17 до 23-ї години

Патрулюють гвардійці з кінологами ті вулиці міста, де найбільше скупчення людей, пише Суспільне.

За рік роботи під час самостійного патрулювання нацгвардійці склали понад 800 адміністративних правопорушень, за скоєння злочинів було затримано пів сотні осіб, вилучено 1200 грам наркотичних речових та кілька одиниць холодної зброї.

Щодня, перед виходом на патрулювання нацгвардійці у військовій частині отримують спорядження, проходять інструктаж з фізичної та медичної підготовки.

Центральний парк імені Лесі Українки часто патрулює - Іван Бойко разом з собакою на прізвисько Адель.

«Найбільше це адміністративні правопорушення, це розпиття алкогольних напоїв в громадських місцях та куріння, інколи дрібне хуліганство, рідше наркотики та холодна зброя»,- розповідає старший солдат Олександр Редькович.

Крім патрулювання міста нацгвардійці також відгукуються на звернення громадян. Зокрема, нещодавно військовослужбовці в парку 900-річчя допомогли відшукати загублену дитину і повернули її матері, - розповідає чоловік.

Реклама Google

Центральний парк імені Лесі Українки часто патрулює - Іван Бойко разом з собакою на прізвисько Адель. Пес, каже військовослужбовець, допомагає затримувати порушника при втечі.

Військовослужбовці Національної гвардії України патрулюють місто з 1 серпня минулого року. До цього вони служили спільно з працівниками Національної поліції.

Нагадаємо, в травні Нацгвардійці під час патрулювання вулиці Ветеранів у Луцьку побачили 3-річного хлопчика, який заблукав та шукав маму. Військовослужбовці взялися шукати рідних дитини. Виявилося, що мама дитина була нетвереза.

Telegram Channel