Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луцький замок через «червону» зону зачинили для туристів

Зазвичай, у будні замок щодня відвідує більш як сто туристів.

Фото Суспільне.Волинь.

Луцький замок через «червону» зону зачинили для туристів

Луцький замок 4 серпня не відкрили для відвідувачів через оголошення в місті «червоної» епідеміологічної зони

На браму повісили об'яву, що замок не працює через постанову Кабміну, пише Суспільне.Волинь. Туристів в середину не пускають. У замку дослухалися до рішення уряду та обласної державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За попередньою інформацією, не працюватимуть до п’ятниці, 7 серпня. «На вихідні, можливо, відновимо роботу», - каже заступник директора Державного історико-культурного заповідника Віктор Баюк.

Зазвичай, у будні замок щодня відвідує більш як сто туристів.

Наталія Костюк туристка з Польщі. Разом із сім'єю приїхала до Луцька. Жінка хотіла показати донці Луцький замок. Разом з чоловіком була тут 17 років тому. «Просто шкода, що замок для відвідувачів закрили», - каже туристка.

Реклама Google

Зазвичай, у будні замок щодня відвідує більш як сто туристів, - розповіла Тетяна, працівниця Луцького замку. Через посилення карантину заповідник втрачає фінансові надходження.

Колектив історико-культурного заповідника під час посилення карантину працює. Зокрема, працівники займаються організаціями виставок та написанням наукових робіт. Розповів заступник директора Віктор Баюк.

Луцький замок через карантин зачинився в березні, як і більшість закладів у місті. Державному історико-культурному заповіднику дозволили відновити роботу 3-го червня. Тоді ж відкрили для туристів і підземелля замку.

Telegram Channel