Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку взялись за школу, яку не ремонтували майже 60 років (Фото)

Кошторис робіт становить 13,5 мільйонів гривень

Фото Луцька міська рада.

У Луцьку взялись за школу, яку не ремонтували майже 60 років (Фото)

Школа №15 заграла новими барвами

 

 Заклад загальної середньої освіти № 15 знаходиться у густонаселеному Привокзальному мікрорайоні. З 1962 року, коли восени перші школярі переступили поріг школи, її капітально не ремонтували. Ситуація почала змінюватися у 2017 році. За ці три роки школа значно змінилася. За кошти міського бюджету старий шатровий дах замінено на новий, утеплений, капітально відремонтовано актову залу, підсилено стіни та міжвіконні простінки, подвір’я перед входом викладено сучасною бруківкою та освітлено.

Реклама Google

За кошти міського бюджету старий шатровий дах замінено на новий, утеплений, капітально відремонтовано актову залу, підсилено стіни та міжвіконні простінки, подвір’я перед входом викладено сучасною бруківкою та освітлено.

Цьогоріч, за програмою НЕФКО, розпочато роботи з термомодернізації школи. Нині уже замінено практично усі вікна на енергозберігаючі, перекрито мембранною плівкою дах над спортивним залом, триває утеплення фасаду. Встановлено ІТП.

Ознайомитися з ходом ремонтних робіт сьогодні завітали радники міського голови Ігор Поліщук та Юрій Безпятко, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан.

Директор школи Олег Гребенюк зауважив, що за останні три роки школа значно змінилася і діти, педагоги з нетерпінням очікують початку нового навчального року. За його словами, незабаром школа стане окрасою району.

Підрядна організація уже зробила більшу частину фасаду й пофарбувала його.

Радник міського голови Ігор Поліщук, випускник цієї школи, задоволений побаченим. Він наголосив, що школа змінюється на очах. «Підрядна організація уже зробила більшу частину фасаду й пофарбувала його. Виходить гарно. Школа заграла новими барвами. Перекрито дах над спортзалом, буде зроблено відмостку. Роботи плануємо завершити до 1 вересня. Кошторис робіт становить 13,5 мільйонів гривень. Гроші вдалося отримати по програмі НЕФКО. Співфінансування з міського бюджету становить 10 %. Це добре, що ми змогли взяти участь у цій програмі. Роботи з термомодернізації проводяться не лише у цій, але й інших школах, музичній школі, центральному басейні, художній школі та інших закладах. Це оновлення не лише естетичний ефект несе, але й економічний та практичний. 15-а школа завжди була прохолодною, а після завершення робіт мікроклімат у школі покращиться, стане значно тепліше і дітям та педагогам працюватиметься комфортніше.

15-а школа завжди була прохолодною, а після завершення робіт мікроклімат у школі покращиться, стане значно тепліше і дітям та педагогам працюватиметься комфортніше.

Отримаємо ми й фінансовий результат. Від впровадження енергозберігаючих заходів вдасться отримати орієнтовно економію у 50 % на енергоносіях. Ці кошти можна буде спрямувати на ремонтні роботи у середині навчальних закладів», - наголосив він.

Ігор Поліщук додав, що також планують обладнати у внутрішньому дворику школи гарний сквер із лавочками, освітлення та відеонагляд, аби тут не розпивали алкоголь. Демонтують біля школи й декоративний паркан, який уже за роки втратив свою привабливість та не несе ніякого змістового навантаження.

 

 

 

 

 

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel