Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Зеленський пояснив, що наполіг на рішенні про доплати до пенсій родинам загиблих на Донбасі після зустрічі у Луцьку

Президент повідомив: «Рішення поширюватиметься на дев'ять тисяч членів сімей загиблих військовослужбовців».

Фото Офісу Президента України.

Зеленський пояснив, що наполіг на рішенні про доплати до пенсій родинам загиблих на Донбасі після зустрічі у Луцьку

Існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше. Нині уряд прийняв рішення, яке ліквідує цю несправедливість

Кабінет Міністрів України за наполяганням президента Володимира Зеленського ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС. Про це інформує Українська правда з посиланням на Офіс президента.

Пряма мова Зеленського: «Я був у Луцьку останній раз, і, скажу відверто, було дуже неприємно, коли одна матір каже: «Невже наші діти, які загинули, захищаючи Україну, гірші за тих дітей, які загинули зараз, у 2019-2020 роках? Невже це справедливо?» Це дуже несправедливо. Батьки отримували різні гроші. Я сказав, що я виправлю це питання, і став розмовляти з урядом. І я їм дуже вдячний, що вони вирішили це питання».

 «Я був у Луцьку останній раз, і, скажу відверто, було дуже неприємно, коли одна матір каже: «Невже наші діти, які загинули, захищаючи Україну, гірші за тих дітей, які загинули зараз, у 2019-2020 роках? Невже це справедливо?»- сказав Президент України.

Він наголосив, що пенсійне забезпечення родин полеглих учасників АТО/ООС було несправедливим. Існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше.

Президент зазначив, що це рішення поширюватиметься на дев'ять тисяч членів сімей загиблих військовослужбовців.

Telegram Channel