Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кому на Волині роблять безплатні ПЛР-тести на коронавірус

Коло людей, яким роблять безплатне ПЛР-тестування, останнім часом значно розширили.

Фото rubryka.com.

Кому на Волині роблять безплатні ПЛР-тести на коронавірус

Безоплатне діагностичне лабораторне тестування на COVID-19 визначене для певних категорій людей наказами МОЗ України

ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить безоплатне лабораторне тестування на SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Про це йдеться на сайті лабораторного центру.

З метою проведення епіднагляду (спостереження) та оперативного здійснення протиепідемічних заходів в осередках COVID-19 установа проводить безоплатну передачу лікувально-профілактичним закладам області наборів для забору біоматеріалу для ПЛР-тестування.

Пацієнтам, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових   заходів  з  госпіталізації або плановою операцією,  проводиться тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2.

Категорії осіб, які підлягають безплатному тестуванню методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР):

 

 Пацієнтам, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових   заходів  з  госпіталізації або плановою операцією,  проводиться тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2.  Відбір зразків матеріалів для тестування організовує лікуючий лікар, який направляє на госпіталізацію, або безпосередньо в закладі охорони здоров’я, або через направлення мобільної бригади за місцем перебування пацієнта.

Telegram Channel