Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Луцьку в породіллі, яка перехворіла на СOVID-19, новонароджений впав у кому: батьки звинувачують лікарів

До вакцинації стан малюка оцінювали як задовільний.

Фото lkpb.lic.org.ua.

У Луцьку в породіллі, яка перехворіла на СOVID-19, новонароджений впав у кому: батьки звинувачують лікарів

Хлопчику зробили щеплення від гепатиту В. Після нього дитина почала задихатися

У Луцькому пологовому будинку немовля, яке народилося шість днів тому, впало в кому за дві години після вакцини від гепатиту В. Зараз малюка доставили в дитячу лікарню, він у тяжкому стані в реанімації. Лікарі стверджують: стан малюка до щеплення був задовільний, протипоказів до вакцинації він не мав. А погіршення стану пов'язують із тим, що мама малюка під час пологів перехворіла на коронавірус.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

До журналістів звернувся батько хлопчика Юрій Мороз, щоб надати ситуації розголосу. Чоловік також написав заяву до поліції з приводу недбальства лікарів.

Шість днів тому, 1 серпня, у Луцькому пологовому будинку народився здоровий хлопчик вагою 3 кілограми 180 грамів. Мама народила малюка самостійно. Немовля було на грудному вигодовуванні. 4 серпня породіллю з дитинкою мали б виписувати додому, але цього не сталося. Бо напередодні, 3 серпня, приблизно в обід новонародженому хлопчику зробили щеплення від гепатиту В, а вже через кілька годин малюк почав задихатися. Згодом його у тяжкому стані доправили в реанімацію Волинської обласної дитячої лікарні. Малятко досі там перебуває з мамою, а батько переконаний: причиною всьому – вакцина.

«3 серпня о 14:30 зробили щеплення від гепатиту В, після чого через дві години дитина перестала самостійно дихати і в дуже тяжкому стані. В неї розвинувся набряк головного мозку. Була піднята вже в реанімацію на апарат штучної вентиляції легень».

«3 серпня о 14:30 зробили щеплення від гепатиту В, після чого через дві години дитина перестала самостійно дихати і в дуже тяжкому стані. В неї розвинувся набряк головного мозку. Була піднята вже в реанімацію на апарат штучної вентиляції легень», – каже Юрій Мороз, батько новонародженого малюка.

Юрій Мороз стверджує, що того ж вечора він зателефонував головному лікарю пологового будинку Михайлову Токарчуку. На годиннику було приблизно 22:30. У відповідь Токарчук, за словами батька дитини, приблизно сказав таке: «Інформацією не володію, я лягаю спати». 

Теперішній стан дитини батько чітко пов'язує з вакцинацією. А з приводу недбальства лікарів він навіть написав заяву у поліцію.

У лікарів своя версія розвитку подій, на якій вони наполягають. Річ у тім, що мама хлопчика під час вагітності перехворіла на коронавірус.

«Складний сам перебіг вагітності. Мама народила у 26 тижнів, вона перенесла серйозне захворювання – СOVID-19», – каже заступник директора з неонатології Луцького клінічного пологового будинку.

За словами лікарки, щеплення було зроблене о 13-й годині, а погіршення відбулося о 18-й годині.

«Всі інструкції кажуть, і клінічні дослідження це підтверджують: жодних побічних дій вакцина від гепатиту В не має. Науково доведено, що ця вакцина не викликає побічних дій: судом, набряків. Ускладнення ж було від перебігу вагітності і захворювання жінки під час вагітності», – доводить лікарка.

У Волинській обласній дитячій лікарні розповіли про нинішній стан хлопчика.

«У нас перебуває на лікуванні хлопчик, який має ознаки ураження центральної нервової системи, зумовлене кисневим голодуванням, на тому фоні розвинувся набряк головного мозку і судомний синдром. Дитина лікується. Зараз на фоні тих препаратів, які призначені, протисудомні, судом немає, але дитинка ще залишається на штучній вентиляції легень і протисудомні препарати ще отримує. Тобто лікування ще продовжується», – каже Оксана Чопко, заступник генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання з неонатології.

Більше – в сюжеті.

 

Telegram Channel