Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Виконувач повноважень Луцького міського голови захворів на коронавірус

Григорій Пустовіт: "Бувають випадки, коли приймаєш людину, вона заходить в кабінет, знімає маску, бо в масці їй не комфортно і мусиш вислухати і допомогти лучанину, який ігнорує карантинні обмеження".

Фото politeka.net.

Виконувач повноважень Луцького міського голови захворів на коронавірус

Він перебуває на самоізоляції ще з 2 серпня

Про це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Робота публічної особи в період карантину передбачає певний ризик. Звичайно, всі повинні дотримуватися дієвих карантинних вимог, але буває по-різному. Людина проситься на прийом, бо для неї це надважливо. Бувають випадки, коли приймаєш людину, вона заходить в кабінет, знімає маску, бо в масці їй не комфортно і мусиш вислухати і допомогти лучанину, який ігнорує карантинні обмеження. Бувають і взагалі непередбачувані випадки, коли ті ж підприємці з Центрального ринку 28 липня увірвались у міську раду і по суті 5 годин, порушуючи всі можливі карантинні норми, не дотримуючись соціальних дистанцій, багато хто будучи взагалі без масок та без дотримання соціальної дистанції на очах в десятків правоохоронців кричали і творили все, що хотіли, називаючи це діалогом. Але я не про це.

«Допускаю що найбільш ймовірно, що я інфікувався під час пікетування міської ради підприємцями з Центрального ринку. Разом з тим нікого не хочу звинувачувати. Раз захворів, винен сам».

Так сталося, що і мене не оминув COVID-19. Де це відбулось і коли це сталось, мені достеменно невідомо, однак, допускаю що найбільш ймовірно, що я інфікувався під час пікетування міської ради підприємцями з Центрального ринку. Разом з тим нікого не хочу звинувачувати. Раз захворів, винен сам. Думаю, що відтепер працівники міської ради зрозуміють чому я жорстко вимагав від них дотримання масочного режиму та інших обмежувальних карантинних заходів і сам у першу чергу їх дотримувався. Це були заходи нашої спільної безпеки.

Додатково повідомляю, що з неділі 2 серпня я перебуваю на самоізоляції.

Вірю, що дотримуючись дієвих карантинних обмежень, а саме носіння масок в транспорті, приміщеннях, закладах торгівлі та на ринках, дотримуючись соціальної дистанції та особистої гігієни, ми зможемо зменшити кількість захворювань і в кінцевому результаті перемогти цю хворобу!» – йдеться у дописі.

 

Григорій Пустовіт закликав політичних опонентів не зловживати фактом його хвороби і не пов’язувати її з позицією міста щодо посилення карантинних заходів. 

Окрімтого він додав, що як і раніше виступає проти спроби необгрунтованого та безпідставного внесення Луцька до «червоної» зони епідемічної небезпеки.

Telegram Channel