Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Лучанин планував вдома набовтати 800 літрів коньяку із сумнівного спирту

«Хіміку» вдалося укласти угоду з прокурорами.

Фото Pixabay.

Лучанин планував вдома набовтати 800 літрів коньяку із сумнівного спирту

Чоловіка засудили. Сумнівні напої вилучили

В обласному центрі Волині спритник придбав 800 літрів етилового спирту та незаконно виготовляв з нього коньяк.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, передають «Волинські Новини».

Так, з жовтня 2019 року по березень 2020 обвинувачений придбав у невстановленої особи 800 літрів незаконно виготовленого етилового спирту для використання його у незаконному виготовленні алкогольної продукції.

було виявлено незаконно виготовлені алкогольні напої, різноманітні ємності з рідиною коричневого кольору з характерним запахом спирту, а також прозорою рідиною.

Цей спирт лучанин зберігав вдома, де його й виявили 4 березня під час обшуків.

Зокрема, було виявлено незаконно виготовлені алкогольні напої, різноманітні ємності з рідиною коричневого кольору з характерним запахом спирту, а також прозорою рідиною.

Відповідно до висновку експерта, прозора рідина є спиртом етиловим ректифікованим, який не відповідає вимогам чинного державного стандарту «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови» та непридатний для використання у виробництві горілок та лікеро-горілчаних виробів. Натомість рідина коричневого кольору є забарвленими водно-спиртовими сумішами, які не відповідають вимогам чинного державного стандарту «Коньяки України. Технічні умови».

Відзначимо, що між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості, тож суд призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, змінивши на умовне терміном на 1,5 року.

Нагадаємо, у селі на Волині поліцейські вилили на землю 500 літрів самогонної закваски.

Telegram Channel