Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Учні шкільного лісництва на Маневичині створили міні-дендропарк у центрі села

Цього року гурток попонився 15 новими вихованцями.

Фото lisvolyn.gov.ua.

Учні шкільного лісництва на Маневичині створили міні-дендропарк у центрі села

Відзначилися вихованці Колківського шкільного лісництва

На прохання в.о. старости села Віктора Регещука (Колківська ОТГ Маневицького р-ну, Старосільський старостинський округ) допомогти в оформленні мін-дендропарку діти відгукнулися із завзяттям – і вже через кілька годин праці замість пустки з’явилася чудова поляна з різноманітних хвойних та декоративних рослин, повідомляє Волинське ОУЛМГ.

Колківське учнівське лісництво бере свій початок ще у далекому 1975 році, воно є одним із найстарших на Волині. Щороку гурток поновлюється новими вихованцями. 

Парк, на території якого проводили озеленення, знаходиться у центрі Старосілля. Нині розпочалися активні роботи над його відновленням. Чималу допомогу надає місцеве лісогосподарське підприємство – ДП «Колківське ЛГ». Приємно, що долучилися і майбутні лісівники.

– Учні в нас активні, про їх досягнення можна говорити багато. Навіть сьогодні, коли більшість діток відпочиває на канікулах, наші мурашки завжди готові допомогти, – розповідає Наталія Калуш, яка є незмінним керівником шкільного лісництва з 2003 року. – Колківське учнівське лісництво бере свій початок ще у далекому 1975 році, воно є одним із найстарших на Волині. Щороку гурток поновлюється новими вихованцями. Зокрема цього навчального року їх було 15. Діти проходять три етапи підготовки. Ще маленькими з початкової школи ми набираємо дітей у гурток, який називається «Юні друзі природи». Далі естафету приймають у 5-7 класах – вони вже є «Юними лісівниками». Ну а старшокласники – це вже шкільне лісництво.

Telegram Channel