Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівненській ОДА домовились з пікетувальниками про відкриття оздоровчих таборів

Через карантин цього сезону дитячі оздоровчі заклади області не працювали жодного дня.

Фото Суспільного.

У Рівненській ОДА домовились з пікетувальниками про відкриття оздоровчих таборів

Йшлося, що табори можуть запрацювати вже за тиждень.

Представники колективів оздоровчих таборів Рівненщини 10 серпня вийшли на пікет під стіни облдержадміністрації. Просили дати дозвіл працювати, адже за період карантину накопичили борги. На зустрічі керівники обласної адміністрації з директорами закладів домовились, що табори можуть запрацювати вже за тиждень. Про це інформує Суспільне.

Заклади також має перевірити комісія облдержадміністрації. Якщо вони відповідатимуть санітарним й карантинним вимогам – з понеділка зможуть працювати, повідомили в ОДА.

Зранку облдержадміністрацію пікетували працівники таборів «Електронік», «Агатівка», «Країна мрій», «Веселка» та санаторію «Горинь». За словами директора «Агатівки» Петра Стахова, через карантин цього сезону дитячі оздоровчі заклади області не працювали жодного дня. Відтак, є борги із зарплати та загроза відключення електроенергії.

«Була надія, що ми проведемо хоч одну оздоровчу зміну, і якісь кошти заробимо на мінімальне утримання, хоча б для тих сторожів. Нам обіцяють, що десь на наступний рік уряд закладе у бюджет і покриє борги цього року і допоможе у підготовці на наступний рік. Чесно кажучи, я не знаю на кого це розраховано», – розповів директор дитячого санаторію «Агатівка» Петро Стахов.

Петро Стахов каже, що у них є побоювання, що передбачені та не використані кошти на оздоровлення можуть віддати на інші потреби. Тому прийшли просити в обласної влади фінансової підтримки.

Охоронець табору «Країна мрій» Сергій Венгерець пояснює, що ходить на роботу безоплатно. Оскільки був причетний до створення табору, переймається його долею.

«Голодний сторож – поганий сторож. Я вже два місяці не отримую зарплату, за що жити? Я колись працював секретарем комсомольської організації на меблевій фабриці, і ми починали цей табір. Мені просто шкода, що він пропаде. Оздоровчі табори закинуться – їх потім не підняти», – сказав охоронець табору «Країна мрій» Сергій Венгерець.

Пікетувальників запросили на зустріч в адміністрацію. Домовилися, що 11 серпня директори мають надати в ОДА необхідні для роботи у карантин дозволи і почати готувати списки дітей. В адміністрації також уточнили, що сезон вчасно не розпочався не через відсутність грошей, а через карантин.

Заклади також має перевірити комісія облдержадміністрації. Якщо вони відповідатимуть санітарним й карантинним вимогам – з понеділка зможуть працювати, повідомили в ОДА.

Telegram Channel