Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Тренер «Шахтаря»: «Коли рахунок став 3:0, ми почали думати вже про півфінал із «Інтером» (Відео)

Красномовний рахунок на табло. Хоча в понеділок буде достатньо переможних і 1:0 над італійцями!

Фото shakhtar.com.

Тренер «Шахтаря»: «Коли рахунок став 3:0, ми почали думати вже про півфінал із «Інтером» (Відео)

Луїш Каштру вважає італійський клуб претендентом на перемогу в Лізі Європи. Так само, як і свій!

Ліга Європи. 1/4 фіналу. «Шахтар» (Україна) – «Базель» (Швейцарія) – 4:1 (1:0 – Жуніор Мораєс, 2 хв.; 2:0 – Тайсон, 22; 3:0 – Алан Патрік,75, з пенальті; 4:0 – Додо, 88; 4:1 – Ріккі ван Волфсвінкель, 90+2).

Склад «Шахтаря»: Андрій Пятов, Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Сергій Кривцов, Додо, Тарас Степаненко, Маркос Антоніо (Майкон, 85 хв.), Тайсон (Тете, 85), Алан Патрік (Віктор Коваленко, 78), Ромеро Марлос (Манор Соломон, 72), Жуніор Мораес (Фернандо, 85).

Донецький «Шахтар» продовжив впевнену ходьбу по сітці Ліги Європи. Після красивої перемоги над «Вольфсбургом» – 3:0 (2:1 – у першому матчі) донеччани не менш впевнено переграли «Базель» і вперше з 2016 року пробилися в півфінал євротурніру.

Дивимось, як це було (огляд матчу):

 Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на пресконференції так прокоментував перемогу над «Базелем» (4:1) у чвертьфіналі Ліги Європи:

Луїш Каштру: «Поєдинок не закінчується, поки не пролунав фінальний свисток арбітра». Фото fcshakhtar.com.
Луїш Каштру: «Поєдинок не закінчується, поки не пролунав фінальний свисток арбітра». Фото shakhtar.com.

 – Містере, добрий вечір, з перемогою вас! Наскільки гол на другій хвилині відповідав вашим планам і «відкрив» цю гру?

– Підходячи до матчу, ми ні в якому разі не думаємо про те, на якій хвилині нам потрібно забити: на другий, двадцятій або п’ятдесятій. Ні, для нас найголовніша мета – пройти суперника. Звичайно, забивши ранній гол, ми стали відчувати себе в грі набагато спокійніше і впевненіше. А «Базель» відчував себе більш невпевнено. Проте, повторюся, ми про це не думаємо, що не призначаємо якусь певну хвилину. Для нас головною метою було перемогти суперника і пройти в пів фінал Ліги Європи, чого ми успішно досягли.

Звичайно, забивши ранній гол, ми стали відчувати себе в грі набагато спокійніше і впевненіше. А «Базель» відчував себе більш невпевнено.

– В який момент ви зрозуміли, що «Базель» не втече від поразки?

– У цьому сезоні була величезна кількість ситуацій, коли ми розуміли, що гра не вирішена до самого кінця. Найкращий приклад – матч в Загребі, коли суперник вів 3:1 на 90+2-й хвилині, а потім ми змогли зрівняти рахунок. Це навчило мене і моїх футболістів, що поєдинок не закінчується, поки не пролунав фінальний свисток арбітра. Можу сказати чесно: більш впевнено ми почали відчувати себе за рахунку 3:0. Тоді вже стали спокійніше продумувати наступну гру, і сьогодні все склалося.

Нарешті спрацювала гармата Таксона! Фото shakhtar.com.
Нарешті спрацювали і гармата, і дриблінг Тайсона! Фото shakhtar.com.

 – Наступний суперник – «Інтер». Що можете сказати про цю команду?

– На даний момент нічого конкретного. Лише те, що бачать і знають всі, тому що я дивлюся їхні матчі. Гарна, сильна команда, дуже організована. І, ми прекрасно це знаємо, претендент на перемогу в Лізі Європи – так само як і ми. Наш аналітичний відділ вже почав вивчати «Інтер». З завтрашнього дня ми будемо більш детально говорити про цього суперника. Пізніше зможу дати певний коментар, в якому глибше розповім про сильні і слабкі сторони цієї команди.

– Оцініть дебют Бондаря. Чи задоволені ви його діями в минулому матчі?

– Так, я задоволений, він провів ефективну гру. Вітаю його і всю команду!

– Як ви плануєте в найближчі п’ять днів готуватися до півфіналу? Чи є у вас поле для тренувань в Дюссельдорфі? Чи обговорювалися вже ці моменти?

– Так. Ми проживаємо в 15 хвилинах від тренувальних полів. Зараз для нас найголовніше – відновити за ці дні хлопців після минулого матчу і підготувати найкращим чином до наступного. Є абсолютно всі умови: УЄФА добре все організував, так що ми спокійні. Місце і час є, – цитує Луїша Каштру sport.ua.

Красномовний рахунок на табло. Хоча в понеділок буде достатньо переможних і 1:0 над італійцями!
Красномовний рахунок на табло. Хоча в понеділок буде достатньо переможних і 1:0 над італійцями!

 Півфінальний матч Ліги Європи «Інтер» (Італія) – «Шахтар» (Україна) відбудеться у понеділок, 17 серпня. Пряма трансляція о 22.00 на телеканалі «Футбол 1».

Telegram Channel