Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Волиняни можуть змінити адресу для голосування

У КВУ припускають, що має місце якась маніпуляція.

Фото Суспільного.

Волиняни можуть змінити адресу для голосування

Це можна зробити до 5 вересня

Змінити виборчу адресу можна без підтверджуваних документів. Про це Суспільному розповів Голова правління Волинського відділення Комітету виборців України. Каже: змінити місце свого голосування виборці можуть до 5 вересня.

Юрій Кресак називає це «виборчим туризмом», говорить: в експертів з цього приводу є занепокоєння. З його слів, зараз масово змінюють виборчі адреси громадяни в Одеській області.

Юрій Кресак називає це «виборчим туризмом».

«Говорять, що в жовтні поїдуть в Одеську область, де і будуть голосувати. Це має місце якась маніпуляція. Якщо комусь із кандидатів потрібні будуть голоси, то він може домовитися з цими людьми, вони можуть змінити виборчу адресу, не обтяжуючи себе дуже вагомими довідками», - каже Кресак.

Реєстрація кандидатів стартує 15 вересня. За словами координаторки Громадянського руху «Опора» Катерини Шарпати, потенційні учасники виборчого процесу, які братимуть участь в чергових місцевих та перших виборах до ОТГ, розпочали свою передвиборчу діяльність за кілька місяців до офіційного старту. У виборчому кодексі йдеться: передвиборча агітація у період виборчого процесу поза строками - заборонена.

Telegram Channel