Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У районах, де показники захворювання на коронавірус зростатимуть, діти вчитимуться дистанційно

Треба навчальний рік розпочинати у класі і бажано на природі.

Фото Суспільного.

У районах, де показники захворювання на коронавірус зростатимуть, діти вчитимуться дистанційно

Лінійки у школах 1 вересня в обласному управлінні рекомендують не проводити

Ймовірно, 1 вересня, волинські школярі сядуть за парти у звичному режимі. У районах, де показники захворювання на коронавірус зростатимуть, діти вчитимуться дистанційно, - розповіла Суспільному керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

Людмила Плахотна, начальниця обласного управління освіти, науки та молоді, говорить - до дистанційного навчання ставиться скептично.

Каже: не всі батьки можуть забезпечити своїх дітей гаджетами, які підтримують відповідні програми. Школи до цього готові. Продовжує: станом на сьогодні не порушується питання організованого ПЛР-тестування вчителів. Це, з її слів, повинно бути ініціативою місцевих органів влади. Лінійки у школах 1 вересня в обласному управлінні рекомендують не проводити. Треба навчальний рік розпочинати у класі і бажано на природі, - каже Людмила Плахотна.

Не всі батьки можуть забезпечити своїх дітей гаджетами, які підтримують відповідні програми. Школи до цього готові.

Як розповів директор Луцької першої школи Андрій Киця: за хороших погодних умов, деякі уроки відбуватимуться на повітрі або в групах. На уроках діти вчитимуться без масок, на перервах - зобов’язані бути у них, кожен їх купує за свої гроші. Каже: рідким милом, антисептиками школа забезпечена. Поки що, з його слів, не має безконтактних термометрів і ємностей для антисептика. Згідно з тими інструктивними матеріалами, які є у директора, батьки зможуть довести дитину до дверей, а далі - діти самостійно заходять у школу, одягають маску і заходять до класної кімнати.

Медсестра навчального закладу Юлія Міщук каже, що щодня будуть робити температурний скринінг вчителів та учнів. Якщо у когось з дітей виявлять підвищену температуру під час уроків - хворого помістять до ізолятора. Після цього викликатимуть батьків до школи, а тоді направлятимуть до сімейного лікаря, - каже медсестра.

Вчителька початкових класів Лариса Мартинюк розповідає, що першого вересня готова зустріти 30 першокласників. Завдяки тому, що клас великий, тут розставили парти по одному. Таким чином збережеться безпечна дистанція між учнями, приблизно один метр, - каже вчителька.

Мама школярки Наталі Контовська каже, що готова купувати маски та антисептики, щоб був захист. «Головне, щоб діти ходили в школу, бачили вчительку, сиділи за партами, а не дистанційне навчання», - висловлює свою позицію Наталія Контовська.

Загалом 1 вересня на Волині підуть до школи 16 тисяч першокласників, всього навчатиметься 140 тисяч школярів, - розповіла Людмила Плахотна.

Telegram Channel