Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині знайшли цех та 200 кг бурштину

Правоохоронці провели 6 обшуків.

Фото gp.gov.ua.

На Рівненщині знайшли цех та 200 кг бурштину

Орієнтовна вартість вилученого на «чорному ринку» становить понад 2 млн грн

Прокуратура Рівненської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом придбання, зберігання і переробки бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 1 ст. 240-1 КК України), інформує Офіс Генерального прокурора.

У ході обшуків виявлено і вилучено бурштин-сирець та оброблений бурштин загальною вагою 203 кг, а також 9 одиниць обладнання для обробки каміння.  

У рамках кримінального провадження, на підставі ухвал слідчого судді правоохоронцями проведено 6 обшуків. Зокрема в приміщеннях одного з підприємств на території м. Дубровиця, де облаштовано цех для промислової обробки сонячного каміння, а також на території Сарненського району Рівненської області в помешканнях осіб, які перевіряються на причетність до вчинення злочину.

 

У ході обшуків виявлено і вилучено бурштин-сирець та оброблений бурштин загальною вагою 203 кг, а також 9 одиниць обладнання для обробки каміння. Орієнтовна вартість вилученого на «чорному ринку» становить понад 2 млн грн.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, які здійснюються слідчими СУ Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України.

 

 

 
Telegram Channel