Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Судитимуть групу осіб, яка на Рівненщині незаконно скупляла та обробляла бурштин

Вартість вилученого - орієнтовно 600 тисяч гривень.

Фото ілюстративне з сайту ukrburshtyn.com.

Судитимуть групу осіб, яка на Рівненщині незаконно скупляла та обробляла бурштин

Досудове розслідування встановило, що організували незаконну діяльність четверо жителів Сарненського району

Прокуратурою Рівненської області завершено досудове розслідування за обвинуваченням чотирьох учасників організованого угрупування. Вони обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 240-1 КК України (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, вчинене у складі організованої злочинної групи). Про це інформує пресслужба прокуратури Рівненської області.

Під час санкціонованих обшуків вилучили 130 кілограмів каміння бурштину, вироби з нього, а також обладнання для обробки «сонячного» каміння.

Досудове розслідування встановило, що організували незаконну діяльність четверо жителів Сарненського району. У них, під час санкціонованих обшуків вилучили 130 кілограмів каміння бурштину, вироби з нього, а також обладнання для обробки «сонячного» каміння. Вартість вилученого - орієнтовно 600 тисяч гривень.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області та за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Обвинувальний акт скерований до Сарненського районного суду для розгляду по суті.

За таку протиправну діяльність учасникам угрупування загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Telegram Channel