Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Понаїхали з Голландії, України»: Лукашенко про вуличні протести

Окрім того, він знову заявив, що мітинги організовані з-за кордону, а у "перших рядах" протестувальників - люди з кримінальним минулим.

Belarusian President Alexander Lukashenko attends a meeting on issues of functioning and increasing the efficiency of the construction industry in Minsk, Belarus, Friday, Aug. 14, 2020. In five days of massive protests, crowds of demonstrators swarmed the streets to contest the vote results and demand an end to the 26-year rule of authoritarian President Alexander Lukashenko. Nearly 7,000 people have been detained and hundreds injured. (Andrei Stasevich/BelTA, Pool Photo via AP)

Фото BelTA.

«Понаїхали з Голландії, України»: Лукашенко про вуличні протести

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, закликав громадян не виходити на вулиці, тому що до країни нібито приїхали протестувати іноземці

«Та не висовуйтеся ви зараз на вулиці! Зрозумійте, що вас і наших дітей використовують як гарматне м'ясо! Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї відкритої Росії, Навального і так далі і тому подібне. Уже агресія почалася проти країни», - заявив він під час засідання з членами Ради безпеки Білорусі, передає БЕЛТА.

Окрім того, він знову заявив, що мітинги організовані з-за кордону, а у «перших рядах» протестувальників - люди з кримінальним минулим.

«Як ми і говорили, зачинщиками цього всього і організаторами є люди з-за кордону. У перших рядах йдуть люди з кримінальним минулим, притому пристойним кримінальним минулим. Ну і наші - де діти, де не зовсім вже діти», - сказав білоруський президент.

Окрім того, він знову заявив, що мітинги організовані з-за кордону, а у «перших рядах» протестувальників - люди з кримінальним минулим.

Лукашенко також звинуватив учасників акцій у нападах на міліціянтів. Нібито, активісти б'ють силовиків, та «нападають зі спини».

Що відомо

14 серпня працівники промислових підприємств Білорусі вдруге вийшли на акції солідарності з вимогою переглянути результати виборів президента країни та припинити насильство щодо громадян.

Центральна виборча комісія Білорусі оголосила остаточні результати виборів, за якими у чинного президента Олександра Лукашенка 80,1% голосів, а у його опонентки Світлани Тихановської — 10,1%.

У Мінську і ще понад десяти містах Білорусі тривають масові акції протесту у зв'язку з оголошенням Олександра Лукашенка переможцем президентських виборів.

Опонентка Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська, яка поїхала у Литву, записала відеозвернення, в якому закликала мерів білоруських міст організувати мирні масові зібрання 15-16 серпня.

У ніч на 13 серпня у кількох білоруських містах силовики затримали 700 осіб, тоді як за перші дні протестів — 6 тисяч.

За слідчих ізоляторів почали звільняти учасників акцій протесту, які відбулися в Білорусі після президентських виборів, зокрема у Мінську звільнили близько сотні людей.

Telegram Channel