Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Тисячі жителів Мінська вийшли на акцію пам’яті загиблого під час протестів

Учасники акції називають дії влади проти протестувальників "геноцидом" і "фашизмом".

Фото Суспільне.

Тисячі жителів Мінська вийшли на акцію пам’яті загиблого під час протестів

У Мінську біля метро Пушкінська відбувається акція пам’яті загиблого під час протестів Олександра Тарайковського. Тисячі жителів міста прийшли вшанувати пам'ять загиблого

Автомобілі, які проїжджають біля місця зібрання людей, сигналять на підтримку акції. Люди приносять червоні троянди і гвоздики, але загалом біло-червоні квіти на місце, де загинув протестувальник. Після «хвилини мовчання» учасники почали вигукувати гасла «Живе Білорусь!» і «Йди геть!», пише Суспільне.

Жителі Мінська, з якими спілкувалося Суспільне, кажуть, що до подій не виходили раніше на політичні акції та не мають стосунку до політичних сил.

Учасники акції називають дії влади проти протестувальників «геноцидом» і «фашизмом».

Учасники акції називають дії влади проти протестувальників «геноцидом» і «фашизмом».

Люди стоять на пагорбах, але загалом ланцюг розтягнувся на близько 300 метрів. Метро продовжує працювати.

Що відомо

10 серпня влада Білорусі підтвердила загибель одного чоловіка під час протестів у Мінську. Згідно з офіційною інформацією, він загинув, коли намагався кинути в силовиків вибухівку.

Цивільна дружина Олександра Тарайковського, котрий загинув у Мінську 10 серпня, каже, що чоловік вийшов з дому в одних шортах і не мав із собою вибухівки. За офіційною версією влади, він загинув під час спроби кинути в силовиків вибухівку.

Telegram Channel