Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Берестечку ремонтують аварійний міст

Роботами цікавиться голова районної ради Тарас Щерблюк (крайній справа).

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

У Берестечку ремонтують аварійний міст

Його не лагодили пів століття

Міст, що  з‘єднує місто козацької слави зі селами Перемильської сільської ради, збудовали ще в 70-их роках минулого століття. 

- Він був головним, четвертим, який запланували відремонтувати (три вже полагоджено). Страшно було не те, що їхати, йти біля зруйнованих часом перил. Під мостом знаходиться вузол комунікацій – газові та водопровідні труби, а ним рухаються великогабаритні вантажівки, -  розповіла  Берестечківський міський голова Валентина Залевська. 

Не було б щастя, та нещастя допомогло, бо цьогоріч  було вирішено, що замість поточного, буде звершено капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги. 

Обласні чиновники дали надію, що займуться цим об’єктом в минулому році, але так сталося, що терміново потрібно було ремонтувати інший. Але, як мовиться, не було б щастя, та нещастя допомогло, бо цьогоріч  було вирішено, що замість поточного буде звершено капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги О 030214 /H-17/-Сенкевичівка–Липа–Берестечко. 

Тепер роботи йдуть повним ходом. Зі слів пані Валентини, працівники ТОВ «Трансстроймеханізація»   (м. Київ), представник якої нещодавно побував у Берестечку і зустрівся з лідеркою територіальної громади, запевнив, що міст буде мати сучасний європейський вигляд.  

Ремонтні роботи проводяться за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету України  місцевим бюджетам на фінансування будівництва, реконструкції, ремонту і експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Загальна кошторисна вартість ремонту 8,9 млн. грн. 

Цими днями на об’єкті побували голова районної ради Тарас Щерблюк і голова райдержадміністрації Сергій Мишленик. Керівники району цікавилися якістю робіт. За попередньою інформацію їх планують виконати протягом півтора місяця. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel