Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині вже протягом осені запрацють  32 сучасні амбулаторії

Завершується будівництво амбулаторій в рамках проєкту Світового банку.

Фото: Волинська ОДА.

На Волині вже протягом осені запрацють 32 сучасні амбулаторії

На фінішній прямій будівництво та реконструкція амбулаторій загальної практики сімейної медицини в рамках проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

Аби проаналізувати стан виконання будівельних робіт та розібратися з усіма проблемними моментами помічник голови ОДА Сергій Бизов провів робочу зустріч з підрядниками та представниками Світового банку. Коментуючи ситуацію щодо будівництва амбулаторій на Волині голова ОДА Юрій Погуляйко зазначив:

«2020 рік – завершальний рік реалізації медичного проєкту Світового банку на Волині. Усі розпочаті об’єкти мають бути здані вчасно. Якщо ж є якісь проблемні моменти, спільно працюватимемо над їх вирішенням. Здоров’я та добробут мешканців області понад усе. Нові амбулаторії будуть обладнані всім необхідним, надаватимуть повний перелік послуг первинної медико-санітарної допомоги для сільського населення. Там створені комфортні і безпечні умови і для пацієнтів, і для персоналу. Важливо, що цьогоріч в області до здачі готується ще ряд амбулаторій, які будуються в рамках медичної субвенції із державного бюджету».

Підрядники обіцяють, що усі амбулаторії будуть здані упродовж осені 2020 року. Наразі у всіх амбулаторіях виконані або тривають роботи з оздоблення внутрішніх приміщень та фасаду будівель, виправляються недоліки, виявленні після перевірок представників Світового банку.

Варто наголосити, що усі нові амбулаторії загальної практики сімейної медицини повністю облаштовані для людей з інвалідністю. Це одна з обов’язкових вимог Світового банку.

Як розповіли будівельники, на стан виконання робіт впливали ряд чинників. Зокрема погодні умови, нестабільне фінансування, укладання додаткових угод на будівельні роботи тощо. Адже будівництво амбулаторій розпочалося кілька років тому. Відтоді змінилися і тарифи на будівельні роботи, і ціни на будівельні матеріали. Окрім цього, в ході виконання робіт вносилися корективи у проєктно-кошторисну документацю. Усе це разом дещо сповільнило темпи будівництва та реконструкції.

 

 Не дивлячись на це, підрядники обіцяють, що усі амбулаторії будуть здані упродовж осені 2020 року. Наразі у всіх амбулаторіях виконані або тривають роботи з оздоблення внутрішніх приміщень та фасаду будівель, виправляються недоліки, виявленні після перевірок представників Світового банку.

Декільком підрядникам продовжено терміни здачі на 1 місяць. Зокрема це амбулаторії у селі Лаврів Луцького району та смт Луків Турійського району.

Усі підрядники зобов'язані найближчим часом надати чіткі графіки виконання робіт, як підтвердження вчасної здачі амбулаторій.

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel