Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Луцьку зустрілися з учасником хору, який першим на Волині виконав наш гімн

Ростислав Григорович – знана на Волині людина, учасник подій утвердження незалежності на Волині та в Луцьку.

Фото voladm.gov.ua.

У Луцьку зустрілися з учасником хору, який першим на Волині виконав наш гімн

Відбулася зустріч із заслуженим працівником культури України Ростиславом Кушніруком

«Піснями встелена дорога» – під такою назвою у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася зустріч із заслуженим працівником культури України Ростиславом Кушніруком, інформує Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА.

Ростислав Григорович –  знана на Волині людина, лауреат премій ім. Миколи Куделі та «Одержимість» Волинського відділення Українського фонду культури, учасник подій утвердження незалежності на Волині  та в Луцьку. Саме він об’єднав патріотів із співочою душею та вірою в незалежний шлях Української держави в колектив «Посвіт», який перший на Волині виконав гімн «Ще не вмерла України…», був учасником усіх мітингів, які організовувалися у Луцьку у 1989-1991 роках.

Саме він об’єднав патріотів із співочою душею та вірою в незалежний шлях Української держави в колектив «Посвіт», який перший на Волині виконав гімн «Ще не вмерла України…».

Жорстока тоталітарна система болючим пресом потопталася по долі Ростислава Кушнірука та його родини, що зазнала жаху виселення та репресій. Із  14-літнього віку відбував із батьками заслання на Півночі. Із юних літ опанував фах коваля. Повернувся на Волинь у 1959 році. Тут зумів реалізувати творчий талант, здобути професію диригента-хормейстера. Доклав чимало зусиль для професійного становлення Локачинської хорової капели та улюбленого колективу «Посвіт», відомого далеко за межами нашого краю.

Реклама Google

Про життєвий і творчий талант Ростислава Григоровича Кушнірука, якому 26 червня цього року виповнилося 90 літ, вела мову ведуча, провідний бібліотекар відділу літератури з питань мистецтва Інна Ковальчук.

Із словом глибокої шани до ювіляра звернувся –  голова «Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура» Богдан Вівчарик. Були продемонстровані слайди і відео, які ілюструють історію самобутнього колективу «Посвіт», що стали складовою частиною життєпису волинянина Ростислава Кушнірука.

Telegram Channel