Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині прокурори не дали закатати в асфальт 1,5 мільйона

Тендерне законодавство треба виконувати!

Колаж politica.com.ua.

На Волині прокурори не дали закатати в асфальт 1,5 мільйона

Вже підписаний договір закупівлі міськарада розірвала

У Ківерцях з порушенням закону провели тендер на капітальний ремонт однієї з вулиць. Прокурори втрутились у ситуацію, і міськрада договір з підрядником розірвала. Таким чином, 1,5 мільйона бюджетних коштів не розтринькають.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Опрацьовуючи інформацію вебсайту «prozorro.gov.ua», прокурори Маневицької місцевої прокуратури з'ясували, що Ківерцівська міська рада за наслідками відкритих торгів у липні 2020 року уклала із підприємством договір підряду на проведення робіт із капітального ремонту однієї з вулиць у Ківерцях.

Визнане переможцем торгів підприємство не надало в складі тендерної пропозиції документів про чинність договорів оренди транспортних засобів та не підтвердило необхідної кваліфікації працівників.

Проте процедуру закупівлі вартістю 1,5 млн грн проведено із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», адже визнане переможцем торгів підприємство не надало в складі тендерної пропозиції документів про чинність договорів оренди транспортних засобів та не підтвердило необхідної кваліфікації працівників.

Втрутившись у ситуацію, прокурори вказали міській раді на порушення законодавства.

За результатами розгляду листа прокуратури тендерний комітет міськради розірвав укладений договір, відтак за втручання прокурорів упереджено незаконне використання 1,5 млн грн бюджетних коштів.

Telegram Channel