Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мешканців Маневиччини, де гості на весіллі заразилися коронавірусом, просять не влаштовувати гучних святкувань

Наслідки весілля - інфікування небезпечною хворобою.

Фото: Прилісненська ОТГ.

Мешканців Маневиччини, де гості на весіллі заразилися коронавірусом, просять не влаштовувати гучних святкувань

У с. Велика Яблунька зареєстровано спалах коронавірусної хвороби COVID – 19

 За повідомленнями Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України за останній тиждень на фоні різкого збільшення захворюваності, в с. Велика Яблунька зареєстровано спалах коронавірусної хвороби  COVID – 19, як наслідок  святкування весілля.  Причиною  інфікування стало відвідування весілля хворої на корона вірусну інфекцію з слобавираженими симптомами. На разі захворіло четверо людей, ще двоє – з підозрою на захворювання. Про це йдеться на сайті Прилісненської громади.

Нагадаємо, станом на ранок 20 серпня у Маневицькому районі зареєстровано 245 лабораторно підтверджених випадки COVID – 19, в тому числі 7 летальних.

«Святкування в домашніх умовах  пов’язане з приготуванням весільних страв,  підготовкою місця святкування - увесь цей процес супроводжується великою кількістю контактів. Зазвичай на гостину приїжджають родичі та знайомі з інших регіонів, які мають високий рівень захворюваності. Фахівці — епідеміологи також попереджають про те,  що відмічається велика кількість людей, особливо молодого віку, які хворіють  безсимптомно коронавірусною хворобою та є джерелом інфікування для інших. Тому, на разі, рекомендуємо  громадянам утриматись від гучних святкувань з метою зменшення ризику виникнення  захворювання» - зазначають у Маневицькому районному управлінні Головного  управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Тут також нагадують про необхідність користування захисними масками в громадських місцях (магазинах, аптеках, ринках, в громадському  транспорті, тощо),  що додатково дасть можливість убезпечити себе від інфікування!

Тому, на разі, рекомендуємо  громадянам утриматись від гучних святкувань з метою зменшення ризику виникнення  захворювання.

Фахівці Держпродспоживслужби продовжують здійснювати моніторингові перевірки всіх закладів, які працюють в умовах адаптивного карантину щодо дотримання протиепідемічних вимог. Вже виявлено 38 грубих порушень  заходів організації дезінфекційного режиму, відсутності захисних масок в персоналу,  організації можливості антисептики рук та збору використаних  засобів захисту та серветок з подальшою їх утилізацією. За результатами  перевірок складено 38 протоколів про адміністративне правопорушення. 

Суб'єктам господарювання всіх форм власності — дотримуйтесь  особливого режиму дезінфекції приміщень, забезпечте  скринінг температури тіла персоналом, захисними масками, рукавичками, антисептиками для рук та дезінфікуючими засобами для прибирання. Організуйте умови для антисептики рук покупцями чи відвідувачами  закладу та збір використаних засобів захисту та серветок.

«Будьмо розумними та здоровими!» – застерігають у Маневицькому районному управлінні Головного  управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Telegram Channel