Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівнянин прокинувся в палаючій квартирі на 8-му поверсі. Вихід заблокував вогонь

Нині чоловік потребує допомоги.

Фото «Рівне вечірнє».

Рівнянин прокинувся в палаючій квартирі на 8-му поверсі. Вихід заблокував вогонь

Хлопця ледь живого витягли з вогню сусіди

У Рівному на вулиці Шухевича спалахнула пожежа в помешканні 31-річного уродженця Полісся. Задимлення було таке сильне, що жителі під’їзду покинули серед ночі свої помешкання. Про це пише «Рівне вечірнє».

— Пожежа трапилася у 2 під’їзді на 8 поверсі, — розповіла мешканка будинку Вікторія Назарук. — Від крику сусідки більшість вибігла з під’їзду сама. А декому сказали вийти пожежники. Я сама почула крик сусідки і почула тріск скла. Миттєво забрала маму й собаку і вибігли на вулицю. Спершу не розуміла, що відбувається. У під’їзді почула запах горілого. З газом все виявилося добре, сусідка потім сказала, що перекрили. Нам сказали, що це наче чоловік заснув із сигаретою, а вдома був сам. Пожежники швидко ліквідували загорання, орієнтовно за годину мешканці під’їзду повернулися до своїх квартир.

Чоловік знаходиться в реанімації в опіковому відділенні Рівненської обласної лікарні. Криза, кажуть лікарі, вже минула. Йому зробили першу пересадку шкіри, операція обійшлася в 10 тисяч гривень.

В однокімнатній квартирі знаходився 31-річний уродженець села Серники Зарічненського району Володимир Стельмах. Житло належить його матері. Родичі потерпілого розповідають, що чоловік заснув і прокинувся, коли йому вже почало пекти. Все помешкання було задимлене, тож він кинувся до вікна, в паніці розбив його та почав гукати на допомогу. З квартири його витяг сусід, що живе зверху, попередньо облившись холодною водою.

— У Володимира 80% опіків тіла, — розповідає його дядько Петро. — Він знаходиться в реанімації в опіковому відділенні Рівненської обласної лікарні. Криза, кажуть лікарі, вже минула. Йому зробили першу пересадку шкіри, операція обійшлася в 10 тисяч гривень.

У поліції кажуть, що пожежу спричинила цигарка, яку курив чоловік і з якою заснув. Проте дядько заперечує:

— Племінник прийшов до тями і розповів, що поставив на зарядку свій мобільний і заснув. Загорілася батарея пристрою — він у цьому упевнений. До того ж мав звичку курити на балконі. Ми оглянули квартиру. Там вигоріла вся кімната. Видно, що вогонь поширювався саме від розетки.

Зараз Володимиру Стельмаху потрібна допомога. Попереду — два тижні боротьби за життя і два місяці реабілітації. Щодня лікарі виписують рецептів мінімум на 3 тисячі гривень, тому батьки хлопця просять небайдужих про допомогу.

Картка 4149 4991 3069 0736, Стельмах Володимир Анатолійович

Нагадаємо, на Рівненщині селянин попік обличчя, розпалюючи вогнище бензином.

Telegram Channel