Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Після традиційного освячування яблук і квітів лучанка ледь не опинилася на лікарняному ліжку

Волинь-нова

Після традиційного освячування яблук і квітів лучанка ледь не опинилася на лікарняному ліжку

Як і годиться, на свято Преображення Господнього мешканка Луцька відправилася до церкви. Яблука і мед взяла з дому, а зілля купила біля церкви

Після служби жінка прийшла в гості до дочки. Поділилася освяченими дарами, а букет поставила у вазу. Через якийсь час молода господиня відчула дискомфорт, почався нежить, стало важче дихати.

Жінка занепокоїлася, бо нещодавно відвідувала лікарню, тож чи не могла принести звідти якусь інфекцію? Втім, робити поспішних висновків не стала. Коли ж поглядом кинула на букет освяченого зілля побачила в ньому... амброзію. Як відомо рослина є сильним алергеном і завдає клопоту більше третині усіх українців, хворих на поліноз. Її пилок – сезонний алерген номер два у нашій країні після пилку злакових трав.

Втім, робити поспішних висновків не стала. Коли ж поглядом кинула на букет освяченого зілля побачила в ньому... амброзію.

А оскільки цей бур’ян цвіте довго - від кінця липня і до перших приморозків, має гарний яскраво-жовтий колір і росте обабіч доріг, то приваблює до себе увагу. Часто, люди у гонитві за грошима, а саме така справжня мета у багатьох, хто перетворює у великі релігійні свята подвір’я церков на ярмарки, не думають, що можуть завдати шкоди іншим.

Реклама Google

«Скільки вже говорили по телевізору, писали в газетах, у тому числі «Волині», про небезпеку амброзії — все одно люди не реагують. Вплітають отруйні квіти у святкові букети, не думаючи, що для алергетиків вона може бути життєво небезпечною!» – каже постраждала пані Людмила. – Перегляньте своє зілля, яке ви придбали на Спаса, бо може хтось із вас, чи члени вашої родини, як і я, стали почуватися погано, але не виявили причини. Амброзія – це зовсім не «напій богів», як її іноді називають, а злісний бур’ян».

Telegram Channel