Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині хочуть створити комунальну установу «Молодіжний центр»

Голова обласної ради Ірина Вахович схвально оцінила ідею створення нової комунальної установи.

Фото Олександра Дурманенка.

На Волині хочуть створити комунальну установу «Молодіжний центр»

Ідею підтримують практично усі молодіжні осередки з різних куточків області

Відбулась робоча зустріч голови обласної ради Ірини Вахович із представниками молодіжних громадських організацій області. До дискусії долучились також керуючий справами обласної ради Дмитро Дубняк, депутатка облради Надія Ковальчук та начальник управління у справах молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин, інформує Волинська обласна рада.

Керівник ГО Молодіжного центру «Нові крила» із Нововолинська, Павло Медина каже, що цю ідею підтримують практично усі молодіжні осередки з різних куточків області, адже їм не вистачає координації дій та кооперації з центральним молодіжним активом Волині.

Аналоги такої структури є в багатьох інших регіонах України – це обласні молодіжні центри, які напряму співпрацюють з малими громадами, проводять з ними навчання та мотивують створення молодіжних просторів.

«Аналоги такої структури є в багатьох інших регіонах України – це обласні молодіжні центри, які напряму співпрацюють з малими громадами, проводять з ними навчання та мотивують створення молодіжних просторів. Для вивчення досвіду можна розглянути Львівський, Вінницький чи Запорізький обласні молодіжні центри, які функціонують, як комунальні установи», - каже він.
 Ігор Дмитришин своєю чергою розповідає, що для створення такої комунальної установи є усі передумови, адже на законодавчому рівні це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудні 2017 року №1014 «Про затвердження типових положень про молодіжний центр та про експертну раду при молодіжному центрі».

«Кілька років тому при комунальній установі «Відділ соціального розвитку закладів та установ освіти і науки» було утворено «Молодіжний центр», як один зі структурних підрозділів цього закладу. На його утримання в обласному бюджеті на 2020 рік передбачено майже 775 тисяч гривень. Тобто на створення нової комунальної установи додаткових коштів не потрібно. Необхідно лише узгодити фінансові питання стосовно перерозподілу коштів між головними розпорядниками коштів «, - керуючий справами облради Дмитро Дубняк закликав присутніх на зустрічі активістів залучити до діалогу усі зацікавлені сторони, у тому числі й інші молодіжні об'єднання, а також студентські ради волинських вишів.

Голова обласної ради Ірина Вахович схвально оцінила ідею створення нової комунальної установи, як єдиного майданчика, що об'єднає молодіжний актив області. Відповідний проєкт сесійного рішення, який буде винесено на розгляд найближчої сесії обласної ради, має розробити профільне управління ОДА.

Реклама Google

«Головне - це ідея. По тому нам необхідно вималювати структуру , чітко виписати посадові інструкції. І взагалі це сьогодні той потенціал , який не використовується сповна, тому цей центр нам потрібно зробити максимально сучасним та дієвим», - наголосила вона.

Вона також пообіцяла своє сприяння у пошуку приміщення для створення своєрідного молодіжного простору. Ірина Вахович припускає, що це можуть бути    площі будівлі  КП «Волиньенергософт «, що вулиці Винниченка, 67 у Луцьку.

Telegram Channel