Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Лучанка з «кришталевою хворобою» просить міськраду оновити будинок на Ковельській

Були такі зими, коли в домі замерзали водопосточальні труби, пише лучанка.

Фото з фейсбук-сторінки Оксани Капішевської.

Лучанка з «кришталевою хворобою» просить міськраду оновити будинок на Ковельській

Також вона розповіла, що двері в під'їзді давно не тримають тепло

Лучанка Оксана Капішевська, яка живе з «кришталевою хворобою», просить Луцьку міську раду оновити фасад будинку на вулиці Ковельській, де вона мешкає.

Про це лучанка написала у фейсбуці.

«Я люблю спостерігати, як моє місто змінюється. Я люблю парк, замок і гуляти вул. Лесі Українки. Але кожного разу, як я повертаюся з прогулянок додому, я бачу свій будинок з обдертим фасадом», – констатує Оксана Капішевська.

Вона пише: «Здається, ті стіни такі десятиліттями. Люди, які там живуть, як можуть, тримають порядок всередині. А зовні мали б подбати ті, хто за це в місті відповідає».

«Здається, ті стіни такі десятиліттями. Люди, які там живуть, як можуть, тримають порядок всередині. А зовні мали б подбати ті, хто за це в місті відповідає».

За словами лучанки, вулиця Ковельська потроху набуває іншого, охайнішого, вигляду, тільки їхній будинок стоїть, як зачарований.

«Так би хотілося «розчарувати» і якось побачити його гарним. А не ці подерті стіни. А ще вхідні двері у під'їзд, їх давно треба замінити. Ці двері давно вже не тримають тепло, були такі зими, коли замерзали водопосточальні труби», – розповідає Капішевська.

Недавно жінка звернулася письмово до Луцькради з проханням нарешті звернути увагу на фасад цього дому.

«Поки – чекаю відповідь. Надіюся, буде щось більше, ніж відписка...» –зазначає лучанка у дописі.

Довідка: «Кришталева хвороба» – народна назва хвороби Лобштейна – Вроліка. Це рідкісна генетична хвороба, що в медицині має назву «недосконалий остеогенез». Захворювання характеризується підвищеною крихкістю кісток.

Telegram Channel