Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Арт-директор «Бандерштату» записав пісню білоруською і ще двома мовами (Відео)

Латиноамериканські мотиви треку, мелодія і текст з’явилися наприкінці минулого року, каже Сергій.

Фото Dmytro Pavlovskyi.

Арт-директор «Бандерштату» записав пісню білоруською і ще двома мовами (Відео)

Ця пісня – символ літа 2020-го, каже Сергій «Колос» Мартинюк

Рок-група Фіолет випустила новий романтичний трек «Залишимось друзями». Його записали українською, білоруською та іспанською мовами. Про це пише «РБК-Україна».

За словами музикантів, це одна з найбільш світлих пісень у творчості команди і дуже символічно, що вона побачила світ саме в ці непрості для України часи.

«Латиноамериканські мотиви треку, мелодія і текст з’явились наприкінці минулого року, під час мандрівки в Барселону і ситуативних занурень у музику місцевих вуличних музикантів. В ті дні я працював над концептом нашого нового альбому, який, сподіваюся, буде музично наймультикультурнішим записом «Фіолету». Імпульсивне народження пісні «Залишимося друзями» стало для мене знаком, що ми на правильному шляху», – розповідає фронтмен групи Сергій «Колос» Мартинюк.

Реклама Google

Символічно, що вихід першої за останні шість років пісні білоруською мовою у творчості «Фіолету» збігся з протестними подіями в цій країні. Її назва білоруською – «Застанемся сябрамі».

До речі, символічно, що вихід першої за останні шість років пісні білоруською мовою у творчості «Фіолету» збігся з протестними подіями в цій країні. Її назва білоруською – «Застанемся сябрамі».

«Пандемія стала випробуванням для кожного з нас. Тестом на людяність і мудрість. Для мене «Залишимося друзями» назавжди лишиться символом літа 2020-го, літа, в якому ми вчилися по-новому любити себе, світ і людей, попри всі зовнішні виклики і труднощі», – каже на Сергій.

Нагадаємо, Сергій Мартинюк народився в місті Дубно Рівненської області, навчався у Східноєвропейському національно університеті імені Лесу Українки (тоді – ВДУ) в Луцьку. В обласному центрі Волині став громадським активістом. Тут у 2009 році заснував рок-групу «Фіолет». Нині мешкає в Києві. До сьогодні залишається арт-директором фестивалю української музики «Бандерштат», який щороку відбувається в Луцьку.

Пісня українською:

Пісня білоруською: 

Пісня іспанською: 

 

Telegram Channel