Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У серпні вже втопилося понад 120 українців

Немає слів...

Фото ztv.zp.ua

У серпні вже втопилося понад 120 українців

65 осіб вдалося врятувати

На водних об’єктах України від початку місяця загинуло понад 120 людей, з них майже 10 дітей. Врятовано більше 65 осіб, з них – близько 10 дітей. Така статистика свідчить про легковажне ставлення відпочивальників до правил безпеки біля водойм. Окрім того, прикро, коли через безвідповідальність дорослих гинуть неповнолітні, інформує ДСНС України.

Аби вплинути на ситуацію, надзвичайники здійснюють профілактичні заходи, спрямовані мінімізувати трагічні випадки на воді.

Аби вплинути на ситуацію, надзвичайники здійснюють профілактичні заходи, спрямовані мінімізувати трагічні випадки на воді.

Так, 21 серпня в Івано-Франківській області рожнятівські рятувальники провели масово-роз'яснювальну роботу з метою попередження загибелі людей на водних об'єктах. Фахівці поспілкувались про безпечне дозвілля з відпочивальниками, розповіли основні правила поведінки на воді та біля неї, а також вручили громадянам профілактичні листівки та пам’ятки застережливого характеру.

Водночас рятувальники Дніпропетровської області провели бесіди з населенням щодо безпеки на воді в літній період. Надзвичайники зауважили, що купатися можна лише в місцях, які визначено місцевими органами виконавчої влади та обладнано для купання людей. Також, нагадали, що суворо заборонено стрибати в воду в непризначених для цього місцях, вживати спиртні напої під час та перед купанням, і відпускати дітей без нагляду на водні об’єкти.

Напередодні святкових вихідних рятувальники Хмельниччини закликали громадян дотримуватися правил безпеки поблизу водойм, адже з початку купального сезону на водоймах області загинуло 33 людини, з них двоє дітей. Ці випадки трапилися в місцях непристосованих для купання. Рятувальники нагадують мешканцям краю, що в області діє 15 спеціально відведених місць, де обладнані та перевірені пляжі, а також чергують рятувальники, які мають необхідне спорядження для надання допомоги людині, яка тоне.

У свою чергу на Львівщині, з метою попередження виникнення лиха, надзвичайники Годоцького та Яворівського районних відділів провели профілактичні рейди на водних об’єктах. Відпочивальникам та рибалкам нагадали про необхідність дотримання правил безпеки поводження на воді та вручили громадянам відповідні пам’ятки.

19 серпня фахівці Служби порятунку провели профілактичні бесіди з відпочивальниками та рибалками на одному з водоймищ Харкова щодо дотримання правил безпеки на воді. Особливу увагу рятувальники закцентували на купанні тільки в спеціально дозволених для цього місцях і постійному пильнуванню за дітьми. Кожному співрозмовнику надзвичайники залишали профілактичні листівки.

Рятувальники щоразу наголошують на тому, що потрібно неухильно дотримуватися правил безпечної поведінки, та пам’ятати, що під час відпочинку біля водойм заборонено:

купатися в місцях, які не визначені місцевими органами влади та не обладнані для купання людей;

вилазити на попереджувальні знаки, буї, бакени;

стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень не призначених для цього;

купатися наодинці;

використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інші знаряддя, не передбачені для плавання.

плавати на плавзасобах біля пляжів та інших місць, які не відведені для купання;

вживати спиртні напої до та під час купання;

підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання;

допускати у воді небезпечні ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук і ніг;

подавати помилкові сигнали небезпеки, жартувати, пустувати;

дітям, які не вміють плавати, заходити глибше, ніж до пояса;

купання дітей без супроводу дорослих.

Шановні громадяни! У більшості випадків люди гинуть на воді через власну необережність, тож, вирушаючи до водойм, будьте вкрай обачні та відповідальні. Під час екстреної ситуації одразу телефонуйте за номером «101»!

Telegram Channel