Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Двом дітям учасників АТО відмовили у пільговому вступі до луцького навчального закладу

Це – діти пільгової категорії, права яких ветеранська організація буде відстоювати.

Фото Суспільне.Волинь.

Двом дітям учасників АТО відмовили у пільговому вступі до луцького навчального закладу

Директор Луцького вищого професійного училища Володимир Романюк розповів, що діти учасників бойових дій не мають права вступу до навчального закладу поза конкурсом

Двом дітям учасників АТО відмовили у пільговому вступі до Луцького вищого професійного училища. Про це Суспільному розповіла звільнена секретарка приймальної комісії Інна Пасюта.

Інна Пасюта була відповідальною секретаркою приймальної комісії в училищі. Розповіла: списки з учнями, які вона оприлюднила, керівництво навчального закладу зняло. З її слів, дітей, які мали б пройти поза конкурсом, перемістили в резерв. Після цього її відсторонили від посади відповідального секретаря.

«Діти осіб, яким відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надане таке право і вони зараховуються поза конкурсом», – каже Інна Пасюта.

Звернулася за підтримкою до Спілки воїнів АТО Волині. Керівник міської організації Олег Кобилинський говорить: це – діти пільгової категорії, права яких ветеранська організація буде відстоювати. Громадська організація буде звертатися за допомогою у вирішенні цього питання до голови облдержадміністрації, каже Олег Кобилинський.

Тетяна Ломейко – мама вступника до Луцького вищого професійного училища. Каже: син хоче бути автослюсарем. Коли здавали документи, надали підтвердження, що чоловік – учасник бойових дій. Каже: «На даний момент ми ще ніякої чіткої відповіді не отримали, чомусь ми в резерві залишилися».

Директор Луцького вищого професійного училища і за сумісництвом голова приймальної комісії Володимир Романюк розповів, що діти учасників бойових дій не мають права вступу до навчального закладу поза конкурсом. Це право мають діти-сироти, які мають інвалідність та діти загиблих учасників бойових дій. Каже: такі правила прийому і тому списки дітей, які проходять, змінили.

За коментарем Суспільне звернулося в обласне управління освіти. Освітяни кажуть: дирекція навчального закладу самостійно розробляє правила вступу до конкретного закладу освіти, які погоджуються з обласним управлінням освіти і науки.

«Там всі пільги прописані, що стосується дітей АТОвців, першочергового права вступу вони не мають», – каже заступник начальника обласного управління освіти, науки і молоді Олександр Ткачук.

Як розповіла заступниця голови приймальної комісії Алла Тортина, діти, які нині в резерві у списку вступників, мають шанс навчатися. Це стане можливим, коли вступники з вищим рейтингом заберуть свої документи й відмовляться навчатися.

Telegram Channel