Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Білорусі затримують глав страйккомів підприємств

22 серпня Лукашенко наказав з понеділка закрити всі підприємства, на яких працівники оголосили страйк.

Фото Цензор.НЕТ.

У Білорусі затримують глав страйккомів підприємств

У Білорусі затримали співголову страйккому «Білоруськалій» Анатолія Бокуна і голову страйккому Мінського заводу колісних тягачів Олександра Лавриновича

Про це пише УП з посиланням на  TUT.BY та Euroradio.

Спочатку опозиційне видання TUT.BY повідомило, що Бокуна викликали в міліцію, і його телефон не відповідає.

Солігорський страйкком висунув пропозицію робочим «Білоруськалію»: «Якщо Анатолія Бокуна не випускають з РВВС по закінченню 3-х годин до 14.30 (його затримали в 11.30) - всі збираємося біля будівлі солігорського РВВС і вимагаємо його видачі!».

Euroradio повідомило про затримання голови страйккому Мінського заводу колісних тягачів Олександра Лавриновича.

Реклама Google

Пізніше видання повідомило з посиланням на працівників підприємства, що Бокуна будуть відразу ж судити о 14.30, суд буде закритим.

Разом з тим, Euroradio повідомило про затримання голови страйккому Мінського заводу колісних тягачів Олександра Лавриновича.

«Мінськ. Полювання на лідерів страйку триває. На заводі МЗКТ затримано голову страйку Олександра Лавриновича. Відомо, що він збирав підписи за страйк і був затриманий службою безпеки підприємства».

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, 22 серпня наказав з понеділка закрити всі підприємства, на яких працівники оголосили страйк.

Telegram Channel