Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Світязькі пончики: господині не захотіли впускати на свою кухню Костянтина Грубича (Відео)

Погодилась показати процес приготування пончиків Любов Пилиповець.

Фото Район.Шацьк.

Світязькі пончики: господині не захотіли впускати на свою кухню Костянтина Грубича (Відео)

Щоб таки побачити, як створюються знамениті смаколики, відомому журналісту довелось «підключати фейсбук і знайомих у Світязі»

Костянтин відпочивав на Шацьких озерах, де відзняв декілька колоритних сюжетів для свого youtube-каналу, пише Район.Шацьк.

Телеведучий показав також, як готують особливий смаколик курортного краю – пончики.

Такого спротиву я щось і не пригадую. Хіба що за часів «Знаку якості» нашу знімальну групу не хотіли запускати до себе на підприємства деякі виробники.

«Після кількох років перерви вирішили частину відпустки родиною провести на Шацьких озерах.

Світязь для нас – об’єкт давно вивчений, і однією з заманух сюди повернутися було бажання поласувати місцевим гастрономічним смаколиком – знаменитими світязькими (дехто каже шацькими) пончиками.

Років 15 тому їх возили жіночки у великих кошиках, тепер перейшли на більш сучасні і зручні пластикові контейнери. Але вміст не змінився – великі смажені пампухи, що перед видачею посипають цукровою пудрою. Начинки усілякі – ожина, чорниця, персик, вишня, згущенка (хіт продажів), яблука, сир тощо.

Раніше не мав ютуб-каналу, тепер маю, і як же без відеоісторії про знаменіту тутешню страву? Але! Одкровенням для мене стало те, що ніхто із господинь категорично не хотів пускати мене із камерою до себе на кухню. Такого спротиву я щось і не пригадую. Хіба що за часів «Знаку якості» нашу знімальну групу не хотіли запускати до себе на підприємства деякі виробники. Ми вважали, що їм було що приховувати. А господиням з озер? Хтозна. Словом, питання зйомки перетворилося на принципове. Підключив фейсбук, знайомих у Світязі, і врешті здолали разом неприступну фортекцю.

Любов Пилиповець, власниця кафе «Домашня кухня», показала один із способів приготування улюблених поколіннями відпочивальників пончиків».

 

Telegram Channel