Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«У ДТП травмувався онук»: в Рівному пенсіонери віддали шахраям понад сто тисяч

Вже за хвилину на порозі будинку стояла невідома жінка, якій господиня передала 80 тисяч гривень.

Фото ілюстративне.

«У ДТП травмувався онук»: в Рівному пенсіонери віддали шахраям понад сто тисяч

Пенсіонерів з Рівного шахраї ошукали на майже 125 тисяч гривень

 Подружжя потрапило «на гачок», бо думали, що їхній онук травмувався у ДТП та потребує допомоги. Про інцидент розповіли у поліції області.

До 81-річної рівнянки на домашній номер зателефонував начебто її онук і повідомив, що він травмувався в ДТП. Як розповіла Суспільному пресофіцерка поліції області Марія Юстицька, до розмови приєднався псевдолікар, який підтвердив ушкодження «онука» та почав вимагати гроші.

До 81-річної рівнянки на домашній номер зателефонував начебто її онук і повідомив, що він травмувався в ДТП.

«Вже за хвилину на порозі будинку стояла невідома жінка, якій господиня передала 80 тисяч гривень. Однак та зазначила, що сума надто мала, адже лікування буде проходити у Києві. Тож господар будинку дав іще 30 тисяч гривень та 450 євро,» – додала пресофіцерка.

Подружжя вже за пів години зрозуміло, що щось не так та зателефонували до доньки. Та повідомила, що із їх онуком все гаразд.

Поліцейські за фактом шахрайства розпочали досудове розслідування та встановлюють осіб, причетних до злочину.

В поліції раніше неодноразово закликали, аби молодші розповіли про такі схеми шахраїв своїм старшим родичам та попередили їх про можливий дзвінок. Якщо такий відбудеться – потрібно його одразу припинити, адже шахраї тиснуть на психіку. Потому треба передзвонити у поліцію та перепитати, чи мала місце ДТП чи інша ситуація, у якій могли б травмуватись люди.

Telegram Channel