Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Місто Володимир-Волинський і Маневицький район стали «помаранчевими»

Тут введені додаткові обмеження, які діятимуть 2 тижні.

Карта-схема Волинської ОДА.

Місто Володимир-Волинський і Маневицький район стали «помаранчевими»

Вони приєдналися до Луцького та Любешівського районів, які визнані «помаранчевими» раніше

На Волині до «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки до Луцького та Любешівського районів додалися місто Володимир-Волинський та Маневицький район.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок, 25 серпня, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Троханенко.

За словами Троханенка, обмеження на цих територіях почали діяти з 00 години понеділка, 24 серпня.

«Оскільки у Волинській області маємо перевищені рівні захворювання нових випадків на 100 тисяч населення за останні два тижні (понад 40 осіб на 100 тисяч), відбувся поділ територій області на зони, обмеження на яких почали діяти з 00 години понеділка, 24 серпня», – сказав заступник голови ОДА.

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки встановлений у містах Луцьк та Нововолинськ, Горохівському, Іваничівському, Ратнівському, Ківерцівському та Старовижівському районах.

До «зеленої» зони віднесені всі решта адміністративні території області.

Реклама Google

«За останній тиждень зафіксоване невелике зниження нових випадків: 395 випадків проти 418 попереднього тижня».

«На Волині утримується високий рівень захворюваності на COVID-19, проте за останній тиждень зафіксоване невелике зниження нових випадків: 395 випадків проти 418 попереднього тижня», – зазначив Троханенко.

«Щодо показників, котрі враховуються для послаблення протиепідемічних заходів, то станом на 25 серпня вони такі: середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить 84,5 на 100 тисяч населення при рекомендованому не менш ніж 24 на 100 тисяч населення; показник виявлення нових випадків інфікувань за останні 14 днів – 78,8 на 100 тисяч населення при базовому показнику 40 на 100 тисяч населення; показник завантаженості ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів першої хвилі, протягом 5 днів поспіль перевищує рекомендований 50-відсотковий бар'єр і становить (за кожен день – ред.): 64,5 – 63,6 – 61,1 – 58,4 – 64,1%. Тому ще раз нагадуємо та просимо: дотримуйтесь карантинних вимог, бережіть себе!» – закликав заступник голови Волинської ОДА. 

Нагадаємо, протягом минулої доби на Волині виявили 40 нових випадків захворювання, 6 осіб вилікувалось, двоє людей померло.

Серед тих, у кого хворобу підтвердили вчора, 3 медичні працівники та двоє дітей – віком 10 та 14 років. Вісім осіб госпіталізовано, 32 людини лікуються амбулаторно.

Також нагадаємо, що в «помаранчевій» зоні заборонена діяльність турбаз і хостелів (крім готелів), ресторанів у нічний час, планових госпіталізацій у лікарнях, роботу спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, прийом нових змін у дитячі табори, вводяться обмеження на масові заходи (1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей).

Telegram Channel