Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Усі гроші залишаються громадам: скільки податку на Волині сплатили власники нерухомості

Лише протягом липня  в області сплачено понад 25 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Фото ВЗ.

Усі гроші залишаються громадам: скільки податку на Волині сплатили власники нерухомості

Протягом січня-липня 2020 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 69,7 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Сума залученого громадами податку на 9 відсотків перевищує аналогічні надходження торік.

«Лише протягом липня  в області сплачено понад 25 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Чимало громадян-власників землі та землекористувачів вже виконали свій конституційний обов’язок і перерахували до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт нерухомості, суму податку. Тож просимо волинян не зволікати зі сплатою податку на нерухомість і протягом шістдесяти днів від моменту отримання податкового повідомлення-рішення від ДПС зробити належні розрахунки з бюджетом», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що кошти від оподаткування нерухомості спрямовуються винятково на потреби громад.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що кошти від оподаткування нерухомості спрямовуються винятково на потреби громад. Це означає, що сплачуючи податок на нерухоме майно, кожен власник робить посильний фінансовий внесок у розвиток громади, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Водночас у податковій службі краю рекомендують усім власникам нерухомості при отриманні повідомлення перевірити вказану інформацію. Якщо надісланий ДПС документ містить неточну інформацію, варто провести звірку власних даних з базами податкової служби.

Враховуючи обмеження в зв’язку з пандемією  COVID-19, звірку даних щодо нарахованого податку краще провести в телефонному режимі.

Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Telegram Channel