Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
За тиждень рибпатрульні викрили 20 порушень рибоохоронного законодавства

Вилучено мисинові сітки.

Фото: Волинський Рибоохоронний Патруль.

За тиждень рибпатрульні викрили 20 порушень рибоохоронного законодавства

Складено шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП, десять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП, два – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

У період з 17 по 25 серпня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

«За даний період на порушників накладено 306 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 498 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 3 кг водних біоресурсів. Також вилучено десять од. заборонених знарядь лову та ще п’ять – за актами безгосподарського майна», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Двоє громадян здійснювали продаж незаконних знарядь. Зокрема, у порушників вилучено 2 од. мисинових сіток.

Для прикладу, 18 серпня рибпатрульними викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснював вилов риби лісковою сіткою. Завдяки оперативності рибпатрульних порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався під час рибоохоронного рейду на р. Турія, поблизу с. Гішин Ковельського району Волинської області.

На особу оформлено адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

21 серпня в ході рибоохоронної роботи на ринках смт Любешів та м. Камінь-Каширський Волинської області виявлено порушення. Так, двоє громадян здійснювали продаж незаконних знарядь. Зокрема, у порушників вилучено 2 од. мисинових сіток.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

 

 Довідкова інформація

За вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. За незаконне виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову (ст.85-1 КУпАП) на порушника очікує штраф в розмірі від 153 до 357 грн з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel