Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На дороги Волині виділено 781,5 мільйона гривень з держбюджету

Здадуть в експлуатацію 15 дорожніх об’єктів комунальної власності.

Фото: 12 канал.

На дороги Волині виділено 781,5 мільйона гривень з держбюджету

У 2020 році в рамках реалізації Програми Президента України «Велике будівництво» на Волині планується відремонтувати понад 91 кілометр доріг місцевого значення та більш як 47 кілометрів доріг комунальної власності

Про стан будівництва та виконання завдань, поставлених Главою держави розповів директор ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Ігор Свиридов в ході засідання колегії обласної державної адміністрації сьогодні, 26 серпня 2020 року, під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка.

Участь у засіданні взяли голова обласної ради Ірина Вахович, заступники голови облдержадміністрації Олександр Троханенко та Анатолій Костик, керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів органів виконавчої влади.

Що ж до фінансової складової, то за словами керівника державного підприємства, із державного бюджету виділено 781 мільйон 500 тисяч гривень. З них на дороги місцевого значення – 590 мільйонів 700 тисяч та понад 147 мільйонів гривень на дороги комунальної власності.

«За період карантинних обмежень це перше засідання колегії ОДА. Назріло ряд важливих питань, вирішення яких потребує ширшого обговорення. Це і питання завершення у 2020 році об’єктів «великого будівництва», початок нового навчального року в період пандемії та створення безпечних умов для школярів, будівництво волинських доріг та інше, – звернувся до присутніх голова ОДА Юрій Погуляйко.

Що ж до стану будівництва місцевих доріг та варто наголосити, що у 2020 році в експлуатацію будуть введенні 33 дороги місцевого значення та 66 доріг комунальної власності.

«Завершенні ремонтні роботи на 15 дорожніх об’єктах комунальної власності. Найближчим часом будуть введенні в експлуатацію ще чотири об’єкти капітального та поточного середнього ремонту доріг місцевого значення, а це понад 26 кілометрів у Локачинському, Володимир-Волинському, Маневицькому та Шацьких районах», – розповів Ігор Свиридов.

Що ж до фінансової складової, то за словами керівника державного підприємства, із державного бюджету виділено 781 мільйон 500 тисяч гривень. З них на дороги місцевого значення – 590 мільйонів 700 тисяч та понад 147 мільйонів гривень на дороги комунальної власності. З місцевих бюджетів на ремонт доріг комунальної власності передбачено 92 мільйони 700 тисяч гривень.

До слова, у ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» створене на початку 2020 року. У підпорядкування державного підприємства передано 4 399,6 кілометрів автомобільних доріг загального користування місцевого значення. З них 2107,5 кілометрів – це дороги обласного значення та 2292,1 кілометрів районних доріг.

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel