Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«У Києві напевно перегрілися»: Волинські священники опротестовують рішення Синодального управління

Волинський капеланам заборонили носити форму.

Фото: з фейсбук-сторінки Синодального управління військового духовенства ПЦУ

«У Києві напевно перегрілися»: Волинські священники опротестовують рішення Синодального управління

Очільника ГО «Капелани Волині» протоієрея Михаїла Бучака виключили з числа військових капеланів СУВД, а священникам громадської організації заборонили носити підрясник оливкого кольору з нашивками та патчами

Розпорядження Синодального управління військового духовенства ПЦУ розміщене на сторінці у фейсбуці.  У документі вказано, що військовим капеланам заборонено брати участь у будь-яких громадських організаціях чи професійних спілках. Тож військовим капеланам, які беруть участь у ГО «Капелани Волині» заборонили носити підрясник оливкого кольору з нашивками та патчами. а керівника організації взагалі виключили з числа військових капеланів  СУВД. 

І прошу нагородити цю людину як навищою державною нагородою так і церковною. Прошу підтримки наших священників, капеланів, братів, сестер та побратимів! Слава Україні! Бути миру та добру!

У розпорядженні йдеться про «систематичне невиконання розпоряджень голови СУВД» протоієреєм Михайлом Бучаком.

Колишній насельник Жидичинського монастиря, а нині настоятель парафії у Волновасі ігумен Макарій (Дядюсь) у коментарях зазначив, що «У Києві напевно перегрілися 24? Навіть в армії такого немає. Ветеран має право вдягати форму а особливо якщо він находиться в запасі... А на рахунок брати участь в заходах то це вже прирівнюється заборона в служінні. А взагалі. Що такого зробив о. Михайло і де він порушував, що за така реакція? Я знаю цього священика і скільки він найбільше зробив для СУВД, думаю вам не варто було робити такі поспішні рішення...», - зазначив отець. 

На своїй сторінці у фейсбуці отець Макарій написав:

«Я підтримую о. Михайла Бучака за його велекі заслуги перед Церквою та Україною. І прошу нагородити цю людину як навищою державною нагородою так і церковною. Прошу підтримки наших священників, капеланів, братів, сестер та побратимів! Слава Україні! Бути миру та добру!».

 

 На підтримку Отця Михайла Бучака виступив і депутат Жидичинської сільської ради Тарас Висоцький: «Розчарований вашим рішенням. Даремно Ви так».

У коментарях до цього Розпорядження користувачі звинуватили Синодальне управління у прагненні монополії на капеланське служіння та прогнозують Початок занепаду СУВД. «Це шлях в нікуди!».

 
 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel