Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луцьк долучився до міжнародної акції на підтримку Білорусі (Фото)

Подібні заходи відбулися сьогодні в багатьох містах України.

Фото «Волинь24».

Луцьк долучився до міжнародної акції на підтримку Білорусі (Фото)

Небайдужі люди палили фаєри синього, жовтого, червоного і білого кольорів, що символізують національні прапори двох країн-сусідів

Луцьк долучився до акції солідарності з людьми Білорусі. Ініціатором проведення заходу #BelarusWatch став Волинський обласний осередок партії «Голос». Під вигуки «Жыве Беларусь. Жыве вечна» разом із небайдужою та активною молоддю вони запалили жовто-блакитні та біло-червоно-білі фаєри на Замковій площі Луцька, повідомляє інтернет-видання «Волинь24».

Подібні заходи відбуваються у 16-ти країнах світу в середу, 26 серпня. Акцію організували саме сьогодні, адже число 26 символізує 26 років президентства Олександра Лукашенка.

Голова Волинського обласного осередку партії «Голос» Віктор Левандовський розповів, що партія проводить цю акцію на всеукраїнському рівні.

«У нас є активні та небайдужі люди, які хочуть показати свою громадську позицію щодо того, що відбувається в Білорусі. Розуміння того, що в 2020 році людей на вулиці по-звірячому б’є ОМОН, забирає у в’язниці – це неприпустимо й ненормально», – сказав Левандовський.

Заступник очільника волинського «Голосу» Андрій Гаврищук наголосив, що сьогоднішня акція організована як знак підтримки народу, який бореться за свою незалежність, самостійність, проти диктатури Лукашенка.

«Головний меседж – припинити переслідування мирних, ні в чому не винних протестувальників».

«Я не впевнений, чи ця міжнародна акція переламає хід революції в Білорусі, але принаймні вона приверне увагу громадськості і небайдужих людей до тих проблем, з якими бореться наш братній народ. Головний меседж – припинити переслідування мирних, ні в чому не винних протестувальників», – сказав він.

Наголосимо, що мирні демонстрації відбулися в Італії (Рим), Бельгії (Брюссель), Нідерландах (Амстердам), Литві (Каунас, Клайпеда), Латвії, Великобританії (Лондон), Грузії (Батумі, Тбілісі), Німеччині (Гамбург), Польщі (Варшава), США (Вашингтон, Нью-Йорк, Сан-Франциско), Словенії (Залец), Вірменії (Єреван), Норвегії (Осло), Україні (Луцьк, Київ, Житомир, Львів, Хмельницький, Рівне, Полтава, Бахмут, Зіньків) та інших містах світу.

Представники Волинського обласного осередку партії «Голос» Віктор Левандовський та Андрій Гаврищук переконані, що демократичні уряди не можуть лишатися осторонь та мають використати усі можливі у міжнародному праві механізми, щоб зупинити насилля та переслідування мирних демонстрантів.

Цією акцією вони прагнуть зробити видимою боротьбу за свободу, яка зараз відбувається в Білорусі для суспільства та влади України.
Вимоги акції #BelarusWatch адресовані до національних урядів країн, де проходить захід. З них, зокрема:

1. Звернутися до режиму Лукашенка із меседжем припинити переслідувати мирних протестувальників, негайно звільнити затриманих та закрити усі сфабриковані справи;

2. Забезпечити роботу міжнародних місій в Білорусі для моніторингу дотримання прав людини;

3. Організувати міжнародну комісію для розслідування злочинів, вчинених під час наступу влади на мирних протестувальників.

 
 
 
Telegram Channel