Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

У ПАВЛОВИЧАХ ЦЕГЛА НЕ ЗАЛЕЖУЄТЬСЯ

Перший мільйон штук будівельної цегли марки 100 виробив після кількарічного простою Павловичівський цегельний завод, що в Локачинському районі. За цеглою приїжджають сюди покупці зі Львова й Луцька, з Ковельського, Любомльського та інших районів нашої області, а загалом, як то кажуть, — з усіх усюд.

Перший мільйон штук будівельної цегли марки 100 виробив після кількарічного простою Павловичівський цегельний завод, що в Локачинському районі. За цеглою приїжджають сюди покупці зі Львова й Луцька, з Ковельського, Любомльського та інших районів нашої області, а загалом, як то кажуть, — з усіх усюд. І не тільки через те, що будівельна цегла упродовж останніх літ стала своєрідним дефіцитом, а й тому, що продукція павловичівських цеглярів відзначається високою якістю.
У минулому Павловичівський цегельний завод належав Локачинській міжколгоспній будівельній організації, потім Нововолинському управлінню цегельних заводів, яке, врешті, передало його місцевій агрофірмі «Війниця». Остання і врятувала підприємство від цілковитого розвалу, хоч повернути його до життя не змогла через власну економічну скруту. Здійснило це луцьке приватне підприємство «Захід», яке у травні нинішнього року після майже півторарічних відновлювальних робіт та модернізації виробництва запустило завод і видало першу продукцію. Сьогодні навіть при досить високих потужностях підприємства— до 800 тисяч штук на місяць — цегла тут не залежується, а роботу мають близько 50 місцевих мешканців.
Петро БОЯРЧУК,
влас. кор. «Волині».
Telegram Channel