Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Поки бабуся вела господарство, внучка обгоріла через пожежу

Причиною займання стали пустощі дітей з вогнем.

Фото Pixabay.

Поки бабуся вела господарство, внучка обгоріла через пожежу

Дівчинка, яка на той момент спала, втратила свідомість від великої кількості диму – стан дитини оцінюють як важкий

Трагедія сталася сьогодні, 27 серпня, близько 9 години ранку в приватному будинку на Хмельниччині, інформує shepetivka.com.ua.

Поки бабуся, яка залишилася доглядати малечу, знаходилася на подвір'ї та вела господарство, зайнялася кімната, де знаходилися дівчинка 11 років та 7-літній хлопчик.

Спершу загорівся диван. Хлопчик, злякавшись, вибіг з будинку та кинувся кликати на допомогу. Тим часом в одній із кімнат будинку залишалася спати його 11-річна сестричка. Полум’я швидко поширювалось, густий дим заполонив майже всю площу всередині, заблокувавши вихід з будинку.

Про пожежу переляканий внук сповістив бабусі, яка, зі слів сусідів, одразу почала гукати про допомогу. В той час значна частина будинку вже знаходилася у вогні. 

За викликом одразу було направлене чергове відділення 21 Державної пожежно-рятувальної частини. Значна відстань до місця пожежі (понад 3 км) та пізній час її виявлення призвели до того, що на момент прибуття підрозділу ДСНС полум’я всередині будинку поширилось на площу близько 70 кв.м. Рятувальники негайно приступили до гасіння. 

В одній із кімнат знайшли непритомну дитину, в якої встигло обгоріти 70% тіла. Медики оперативно доставили 11-річну потерпілу до місцевої лікарні в реанімацію. Стан дитини оцінюють як важкий.

За інформацією ГУ ДСНС України в Хмельницькій області, поки зранку старенька поралася по господарству, хлопчик, прокинувшись, вирішив «розважитись» сірниками, що потрапили йому на очі. Спершу загорівся диван. Хлопчик, злякавшись, вибіг з будинку та кинувся кликати на допомогу. Тим часом в одній із кімнат будинку залишалася спати його 11-річна сестричка. Полум’я швидко поширювалось, густий дим заполонив майже всю площу всередині, заблокувавши вихід з будинку. Тож якби не рятувальники, — наслідки могли бути катастрофічними. 

Наразі батьки, рідні та усі, хто знає родину потерпілої збирають кошти на лікування, а також шукають донорів крові.

Для допомоги:

номер мами - 0680385805, Волковська Валентина

карта Приватбанку 5168 7573 8417 4316 (тато Волковський Віталій Валентинович).

Нагадаємо, у Луцьку сталася пожежа в житловому будинку.

Telegram Channel